SVETLO NA KRAJU TUNELA: Devojci koju su otac i brat zlostavljali obezbeđen smeštaj!

 
  • 13

- Upoznati smo sa Aleksandrinim slučajem i rešili smo da je smestiomo u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, iako to nije praksa u takvim slučajevima - rekli su u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja

Centar za socijalni rad u poslednjem trenutku preuzeo je na sebe brigu o Aleksandri Bošnjak (19), koju su otac i brat brutalno zlostavljali, a koja je juče izbačena iz Sigurne kuće bez dinara i ideje gde bi mogla da prespava noć.

U Ministarstvu za socijalni rad brzo su reagovali i prebacili Aleksandru u dom u Zvečanskoj, biće joj uplaćivana novčana pomoć i pružena mogućnost da završi školovanje. Aleksandri su u 10 ujutru u Sigurnoj kući spakovali sve stvari i naredili da napusti prihvatilište.

- Rekli su mi da mogu da ostanem dok ne padne noć. Nemam puno stvari, jednu kesu i putnu torbu. To je sve što mi je ostalo. U poslednjih par dana smršala sam četri kilograma. Jako me bole stomak i glava, a sada više nemam ni gde da spavam. Nemam kud, ubiću se - jadala se Aleksandra.

Ipak, Centar za socijalni rad brzo je reagovao i ppronašao privremeno rešenje za Aleksandru.

Foto-ilustracija: European Parliament Foto-ilustracija: European Parliament

OTAC I BRAT JE ZLOSTAVLJALI, A SAD JE IZBACUJU IZ SIGURNE KUĆE: Direktorka mi je rekla da nađem bogatog matorca!

- Upoznati smo sa Aleksandrinim slučajem i rešili smo da je smestiomo u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, iako to nije praksa u takvim slučajevima. Pomoći ćemo joj da završi školovanjei osamostali se, a ako za to bude potrebe, zaštitićemo je od oca i brata protiv kojih je podnela krivičnu prijavu - rekli su u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.

Aleksandra će ostati u Zvečanskoj ulici dok nadležne službe ne pronađu konačno rešenje, a do tada će imati obezbeđen smeštaj, hranu i sve uslove da završi školu i da se osamostali.

(Telegraf.rs / Informer)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasno

    20. januar 2015 | 02:21

    Bas me zanima razlog zbog kog je ova devojka izbacena iz sigurne kuce!?Koja je uopste svrha sigurne kuce ako nije da zastiti ovakve slucajeve...

  • Razno

    20. januar 2015 | 09:45

    Babe, dede, tetke, ujaci, stričevi??? Pala sa grane, sve ove godine zlostavljanja niko ništa?

  • Goran

    20. januar 2015 | 05:22

    Dobra neka sigurna kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA