POBUNA U ZATVORU: Robijaši napali policajce!

- Incident se dogodio na prostoru za šetnju i rekreaciju, gde je grupa 30 zatvorenika prvo postupala protivno Pravilniku o kućnom redu za izvršavanje kazni zatvora, a potom i odbila naređenje službenih lica - navodi se u saopštenju crnogorske policije

  • 1

Pet službenika u Kazneno-popravnom domu u Spužu povređeno je danas popodne kada ih je napala grupa zatvorenika, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije. Zatvorski policajci prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, prenosi Srna.

- Incident se dogodio na prostoru za šetnju i rekreaciju, gde je grupa 30 zatvorenika prvo postupala protivno Pravilniku o kućnom redu za izvršavanje kazni zatvora, a potom i odbila naređenje službenih lica - navodi se u saopštenju.

Nakon toga, kako navode iz crnogorske policije, pojedini zatvorenici fizički su nasrnuli na četvoricu službenika, koristeći pri tome tvrde predmete koje su skinuli sa sportskih terena.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Ubrzo nakon ovog događaja uspostavljen je red u Kazneno-popravnom domu. Deo vinovnika ovog incidenta usamljen je u Kazneno-popravnom domu, a jedna grupa je iz bezbednosnih razloga premeštena u zatvor u Bijelom Polju - navodi se u saopštenju.

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenuće disciplinske postupke protiv svih koji su učestvovali u današnjem incidentu, a o ovom događaju obavešteni su Uprava policije i državni tužilac.

Osim njih, o ovom incidentu je obaveštena i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a na lice mesta su odmah došli zamenik i savetnik Zaštitnika, koji su preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA