U POTRAZI ZA LEŠEVIMA: Pronađen trup palog aviona "Er Azije" (FOTO)

 
  • 2

Pronalaženje trupa "erbasa 320-200" je od ključnog značaja pošto se veruje da je većina žrtava ostala u tom delu aviona, a dosad je pronađeno samo 48 tela

Brod singapurske mornarice pronašao je trup aviona Er Azije koji se srušio u more prošlog meseca sa 162 putnika i člana posade, saopštio je danas ministar odbrane Singapura Ng Eng Hen.

Ng je naveo na svojoj Fejsbuk stranici da je obavešten da je jedan od brodova singapurske mornarice koji učestvuje u potrazi, "Svift reskju", locirao trup aviona Er Azije u Javanskom moru.

Prema njegovim rečima, slike koje je napravilo plovilo "pokazuju deo krila i reči na trupu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz post na Fejsbuku singapurski ministar je priložio i podvodnu fotografiju nečega što liči na trup aviona.

Na fotografiji se vide reči "sad" i "svako", što je očigledno deo mota Er Azije "Sada svako može da leti" koji je bio ispisan na spoljašnjem delu aviona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Obavestili smo BASARNAS, indonežansku agenciju za potragu koja sada može da počne operacije vađenja trupa - dodao je Ng.

Pronalaženje trupa "erbasa 320-200" je od ključnog značaja pošto se veruje da je većina žrtava ostala u tom delu aviona. Dosad je pronađeno samo 48 tela.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ova nesreća je tragični događaj koji je odneo mnogo života. Nadam se da sa lociranje trupa omogućiti porodicama žrava da na izvestan način odboluju gubitak - naveo je Ng.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Crne kutije aviona - na kojima su zapisani podaci o letu i glas iz kokpita - već su pronađene, što je probudilo nadu da će se ustanoviti zašto je avion pao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Avion na letu 8501 srušio se u Javansko more 28. decembra na olujnom vremenu nakon kratkog, rutinskog leta od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    14. januar 2015 | 17:40

    Meni je lično zao nesretnih putnika ako je ovo neko počinio namjerno to je za svaku osudu .

  • Ezra

    14. januar 2015 | 17:17

    Kome smeta er azija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA