FRANCUSKA NA UDARU TERORISTA: Nove talačke krize, građani u strahu od džihadista (VIDEO)

 
  • 66

Policija je navodno odmah nakon ubistva braće Saida i Šerifa Kuačija dobila dojavu o talačkim krizama u Versaju i u Monpeljeu

Francuska tone u haos. Posle policijske akcije u kojoj su likvidirane ubice novinara magazina "Šarli Ebdo" u Francuskoj su u toku dve nove talačke krize, jedna u Monpeljeu, a druga u Versaju.

Policija je navodno odmah nakon ubistva braće Saida i Šerifa Kuačija dobila dojavu o talačkim krizama u Versaju i u Monpeljeu. Specijalci su uz podršku helikoptera krenuli na oba mesta. U Monpeljeu su naoružani napadači upali u jednu zlataru i uzeli zaposlene radnike za taoce.

20:59 Ubijeni otmičar u jevrejskom supermarketu Amedi Kulibali (32) izjavio je ranije danas, tokom telefonskog razgovora sa televizijskim kanalom BFMTV da je sinhronizovao svoju akciju sa braćom Kouči, kao i da ga je finansirala Islamska država.

20:02 Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je večeras da će "preduzeti sve potrebne mere" da zaštiti francuski narod.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je upozorio da Francuska nije završila sa pretnjama čija je meta, te da će zaštita javnih mesta biti još jača. Takođe, istakao je i da ne treba "mešati stvari".

- Ti fanatici nemaju nikakve veze sa muslimanskom verom - naglasio je Oland.

19:56 Tokom akcije u kojoj su ubijena braća Kuači, ranjena su dva policajca. Jedan je u kritičnom stanju, a drugi policajac je ranjen u nogu, preneli su francuski mediji.

19:40 Jedan od napadača na redakciju magazina "Šarli Ebdo" rekao je za francusku TV da ga je poslala i finansirala Al Kaida, prenosi AFP.

19:31 Nekoliko sati nakon akcije francuskih specijalaca u kojoj su ubijena braća Kuači, mediji u toj zemlji objavili su i video snimak dramatične akcije policije.

19:18 Prema nepotvrđenim informacijama, u Monpeljeu je zapravo reč o pljački zlatare. Reč je o kriminalnoj radnji, a ne terorističkom činu.

Strah je prisutan u celoj zemlji, čak i u mestima koja su kilometrima udaljena od Pariza.

- Stanje je dramatično. Čak i u  Tuluzu, koji je skroz na jugu Francuske i daleko od mesta u kojim je talačka kriza, zaposleni su u toku dana u osnovnim školama pretresali đacke torbe i nisu dozvoljavali roditeljima da uđu u školu - kazu za Telegraf meštani ovog grada, koji su zeleli da ostanu anonimni.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LORDSK11

    9. januar 2015 | 19:37

    Vratilo im se, setimo se '99 kada je napadnuta zgrada RTS-a gde je stradalo nekoliko neduznih ljudi, ista ova francuska je ucestvovala u tome

  • Zeljko PSG

    9. januar 2015 | 20:22

    Zbog takvih terorista '99 su bombardovali nas.Necu nista vise napisati....

  • Dragan

    9. januar 2015 | 19:39

    To nisu ni teroristi vec poslednji bednici zasto ne napadnu policiju ili vojsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA