GENIJE: Srbin projektovao automobil budućnosti! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

Marko Luković, industrijski i automobilski dizajner je dobio treću nagradu u nizu u Detroitu za osmišljavanje koncepta automobila budućnosti, koji prima tri osobe i lako se transformiše u otvoreni kabriolet

Marko Luković, poznati industrijski i automobilski dizajner i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, osvojio je još jedno u nizu međunarodnih priznanja za dizajn automobila na najprestižnijem godišnjem američkom konkursu "Michelin Challenge Design".

On je odneo pobedu u konkurenciji od više 1.000 takmičara iz celog sveta, za svoj koncept futurističkog roadstera Hyuperion za 2030. godinu, prenosi Blic.

Foto: michelinchallengedesign.com/Marko Luković Foto: michelinchallengedesign.com/Marko Luković

Inače, ovo mu je treća nagrada u Detroitu i njegov koncept će biti predstavljen na Sajmu automobila u ovom gradu, a osmislio je automobil koji je dovoljan za tri putnika i lako se transormiše u otvoreni kabriolet.

Foto: michelinchallengedesign.com/Marko Luković Foto: michelinchallengedesign.com/Marko Luković

Šasija je izrađena od ultralakih materijala, poput aluminijuma i kompozitnih materijala, a glavna oplata je napravljena od karbonaskih vlakana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    9. januar 2015 | 23:14

    Zasto na ovako jednoj pozitivnoj temi nema komentara a na ubijanje klanje i golotinju ima? Strasno i tuzno...Svaka cast Marko

  • kornjaca rade

    11. januar 2015 | 13:21

    podrska dizajneru , secam se njegovog rada iz 2001. hromirani aerodinamicni pezo me je ostavio bez teksta. na zalost ubijanje novinara je daleko popularnia tema. secam se vremena kad nije bilo tako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA