ŠTA ĆE OTKRITI CRNA KUTIJA? Pronađen rep palog aviona "Er Azije" (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Pronalazak repa aviona je od ključnog značaja jer se crna kutija, koja bi u najvećoj meri mogla da pomogne u otkrivanju uzroka nesreće, uglavnom nalazi u tom delu aviona

Ronioci indonežanske mornarice pronašli su danas rep aviona "Er Azije" koji je pre 10 dana pao u Javansko more, na letu od Surabaje u Indoneziji do Singapura, saopštili su indonežanski zvaničnici.

Otkriće repa bi moglo da pomogne u pronalaženju crne kutije i utvrđivanju razloga zbog kojih se avion srušio pre 10 dana, preneo je AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Načelnik nacionalne spasilačke uprave Fransiskusa Bambanga Sulista izjavio je da je siguran da je pronađen rep aviona nakon što je video fotografije olupine na kojima se može primetiti logo kompanije.

- Uspešno smo pronašli deo aviona za kojim smo tragali - rekao je Sulista novinarima u Džakarti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pronalazak repa aviona je od ključnog značaja jer se crna kutija, koja bi u najvećoj meri mogla da pomogne u otkrivanju uzroka nesreće, uglavnom nalazi u tom delu aviona.

Avion "Er Azije" pao je 28. decembra u Javansko more na letu 8501 od Surabaje u Indoneziji do Singapura sa 155 putnika i sedam članova posade.

Letelica je približno 40 minuta posle poletanja, iz drugog po veličini indonežanskog grada, nestala sa ekreana radara, kod ostrva Kalimantan.

Iako u velikoj spsilačkoj operaciji učestvuje više zemalja, loši vremenski uslovi otežavaju rad roniocima, pa je do sada pronađeno 39 tela, uglavnom, indonežanskih putnika i članova posade, koji su plutali u moru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Tramvaj i automobil - opet sudar! Novi kolaps u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA