IZNENADIĆE VAS: Koje strane destinacije su kod Srba najpopularnije za Novu i Božić?

 
  • 3

Domaće turističke agencije su i ove godine ponudile brojne aranžmane za novogodišnja i božićna putovanja, a mi smo istražili koje destinacije su najtraženije među srpskim turistima

Ukoliko ste dobili nekoliko slobodnih dana za praznike, možda ste Novu godinu proslavili u nekoj stranoj prestonici ili gradu. Veoma je važno pronaći idealno mesto za doček, a brojne turističke agencije su ponudile raznolike aranžmane za svoje korisnike – od tradicionalnog Beča preko romantičnog Pariza do egzotičnog Dubaija.

Domaće turističke agencije su i ove godine ponudile brojne aranžmane za novogodišnja i božićna putovanja, a mi smo istražili koje destinacije su najtraženije među srpskim turistima.

Foto: Promo Foto: Promo

Skoro već tradicionalano, Beč i Budimpešta su se izvojili kao gradovi u kojima Srbi najčešće slave Novu godinu. Austrijska i mađarska prestonica već godinama privlače srpske turiste, a razlog tome su povoljne cene aranžmana, kao i relativno kratka udaljenost od naše zemlje.

- Kratke ture u blizini su uvek najtraženije, tako je već godinama. Takođe, cene su pristupačne a sugrađani mogu da biraju da li žele aranžmane koji obuhavataju noćenje ili ne. Naši najtraženi aranžmani su ture za Beč, Budimpeštu, Solun, Milano i Veneciju – navodi Aleksandar Vučković iz turističke agencije "Argus".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iz turističke agencije "Banbus" takođe poručuju da su aranžmani za Beč i Budimpeštu najtraženiji, a veliku potražnju ove godine imale su ture za Francusku i Španiju.

- Mada, kad pogledate da imate aranžmane za Beč i Budimpeštu za 35 i 45 evra, to ne treba da čudi. Svi aranžmani bez noćenja su nam rasprodati. Takođe, velika potražnja je iz za Parizom i Barselonom ove godine. Ta putovanja su skuplja, do 390 evra, ali ima zainteresovanih – navode u "Banbusu".

Foto: Wikipedia/Titoni Thomas Foto: Wikipedia/Titoni Thomas

Dok se većina sugrađana koja Novu godinu slave u inostranstvu opredeljuje za evropske prestonice i gradove, postoje i oni koji će prvu polovinu januara dočekati na egzotičnim destinacijama.

- Dubai je bio veoma tražen jer je ove godine aranžman na popustu, zatim tražena su putovanja u Jordan, Izrael, Kubu, Meksiko, Zapadnu Ameriku... Ovo nisu kratke ture od nekoliko dana, već ovi aranžmani traju od nedelju, dve pa do 20 dana – navodi Maja Janković iz agencije "Kontiki".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Što se tiče evropskih destinacija, Jankovićeva navodi da su pored Beča i Budimpešte, ove godine tražene ture po Švajcarskoj, zatim Krakov, kao i Rim, Pariz, Prag, Atina koji obuhvataju avionski prevoz.

Gde ste vi planirali da otputujete za praznike?

(J. R.)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    7. januar 2015 | 12:27

    Oni koji imaju ili su otputovali ili se pakuju ili raspakuju pa teško da će kuckati. Realno.

  • Somborac

    8. januar 2015 | 13:19

    Prosle godine nisam isao u Bec. Ove godine sam promenio destinaciju, nisam isao u Pariz...

  • Nana

    7. januar 2015 | 12:19

    Planirala!? Teško:-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA