GLAVNI JUNAK (15) PRVOG SRPSKOG 3D FILMA: Gluma mi je došla po dedi! (FOTO) (VIDEO)

- Već sada sam siguran da je gluma jedini poziv kojem stremim! A, i ima po kome da mi dođe. Brat moga dede bio je čuveni hrvatski glumac Božidar Orešković. Prija mi i popularnost koju sam već stekao. Ne mogu da opišem osećaj kada su nakon premijere počeli da mi prilaze nepoznati vršnjaci kako bi se slikali sa mnom i uzeli mi autogram - iskren je Ognjen Orešković

  • 1

Ognjen Orešković ima svega 15 godina, a već je pobrao sjajne kritike za glavnu ulogu ostvarenu u prvom srpskom 3D filmu "Peti leptir" koji je sinoć premijerno prikazan u Sava centru.

Čim smo ugledali ovog vedrog beogradskog tinejdžera, inače učenika srednje škole za informacione tehnologije (ITHS) učinilo nam se da ga odnekud znamo. Dilemu nam je razrešio odmah na početku razgovora.

- Ja sam onaj dečak iz reklame za viršle... Tako je zapravo i počelo moje interesovanje za glumu! - objasnio nam je Ognjen napominjući da već pet godina pohađa školu glume Nenada Nenadovića, koja mu je pomogla da "na keca" uleti u lik glavnog junaka "Petog leptira" Alekse Rajića.

- Aleksa ima dar "čistih očiju", i njime pomaže ljudima koji su u smrtnoj opasnosti - počinje priču za Telegraf Ognjen dodajući da ne bi naposletku voleo da ga upoređuju sa Harijem Poterom, jer mu to baš i nije najomiljeniji lik s velikog platna.

Na audiciju za ostvarenje rađeno po romanu Uroša Petrovića, a u režiji Milorada Milinkovića ("Mrtav 'ladan", "Potera za srećkom", "Čitulja za Eskobara") Ognjen je otišao letos bez velikih očekivanja.

- Odgovor da sam izabran za glavnog glumca dobio sam tek nakon tri nedelje i moram da priznam da sam od sreće zaplakao - seća se Orešković napominjući da mu je bilo ogromno zadovoljstvo da glumi pored veličina poput Marka Nikolića, Petra Božovića, Mihajla Miše Janketića, Tanje Bošković, ali da se ipak najbolje zabavljao pored Ljubomira Bandića.

- Ljuba je sve vreme pravio štosove i pričao nam viceve, tako da je rad na ionako zabavnim snimanjima bio još lepši. Uživao sam podjednako i na setovima u centru Beograda kao i na snimanjima na Tari i u selu Vranić. Jednom rečju, atmosfera je bila takva da se nije osetilo koliko je u suštini komplikovanije snimati 3D film od običnog ostvarenja. Ljudi ne znaju da se u 3D ostvarenju objektiv menja 15 minuta, dok je na 2D kameri za isti posao dovoljno 30 sekundi. Inače, sve je izvedeno baš onako kako sam doživeo kada sam čitao istoimenu knjigu Uroša Petrovića pre tri godine - ispričao nam je Orešković, koji će se, prema sopstvenom svedočanstvu, svim silama potruditi da jednoga dana bude glumac poput njegovih uzora - Andrije Miloševića i Milorada Mandića Mande.

- Već sada sam siguran da je gluma jedini poziv kojem  stremim! A, i ima po kome da mi dođe. Brat moga dede bio je čuveni hrvatski glumac Božidar Orešković. Prija mi i popularnost koju sam već stekao. Ne mogu da opišem osećaj kada su nakon premijere počeli da mi prilaze nepoznati vršnjaci kako bi se slikali sa mnom i uzeli mi autogram - iskren je ovaj 15-godišnjak.

Na rastanku ga pitamo raduje li se tome što će nakon filma oko njega biti i više devojčica, a on iz stopa odgovara.

- Naravno! Već ima... Ustvari, reći ću samo da će mi tako nešto svakako prijati!

Podsetimo, roman Uroša Petrovića "Peti leptir" po kojem je rađen prvi srpski 3D film pisan je u najboljem maniru mistične fantastike, a prati odrastanje dečaka iz sirotišta, koji stupa u kontakt sa onostranim i biva upleten u mračnu, nepredvidivu igru s tajanstvenim ljudima, duhovima i providnim leptirima.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivona Janjic

    24. decembar 2014 | 19:24

    Svaka cast za mog komsiju Ognjena.Bravo I zelim ti DA imas puno uloga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA