Putin oterao inženjere Gugla iz Rusije

Ova odluka dovodi se u vezu sa donošenjem novih zakona za zaštitu sajber prostora Rusije

  • 17

Američka internet kompanija Gugl saopštila je da povlači svoje inženjere iz Rusije.  Iz Gugl-a su za Frans pres izjavili da će u Rusiji ostati ekipa podrške korisnicima i lokalnim klijentima.

Ova odluka dovodi se u vezu sa donošenjem novih zakona za zaštitu sajber prostora Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u julu je potpisao zakon kojim se obavezuju internet provajderi i društvene mreže da čuvaju podatke o svojim korisnicima isključivo na serverima na teritoriji Rusije.

Frans presu je rečeno u Guglu da je ta kompanija povukla i svoje stručnjake iz Švedske, Finske i Norveške, kao i da planira da poveća investicije u Rusiji 2015. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    12. decembar 2014 | 18:01

    Malo po malo- doći će na red i strani ambasadori,t.j. svi diplomatski predstavnici.Možda za sljedećih nekoliko mandata( a sigurno će ih biti desetak) uspije opasati Rusiju bodljikavom žicom, pa da to bude maxi- sjeverna Koreja.

  • Tacit

    12. decembar 2014 | 14:57

    Drugarica je bila u Kini i tamo ne mozes ni da vidis fb i google kada ukucas link sa kompa koji je na teritoriji kine...kada je htela da slika drustvo koje je tamo upoznala nisu hteli (jer im je predhodno rekla da ima fejs)..pametni ljudi,cuvaju se okupatora

  • Miki

    12. decembar 2014 | 15:23

    Google su među najvećim špijunima tako da me nista ne čudi pametan potez od Predsednika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA