ALHEMIJA BALKANA: Šta je Vuk Bojović zahtevao od svojih zaposlenih? (VIDEO)

 
  • 0

Ekipa Al Džazire je među poslednjima razgovarala s Vukom Bojovićem jer je on preminuo malo posle intervjua. Goran Milić je u okviru serijala Alhemija Balkana razgovarao i s profesorom Slobodanom Kerkezom, koji je u emisiji pokazao da ima izvanredno pamćenje

U devetoj epizodi serijala "Alhemija Balkana" koja se emituje na Al Džaziri autor emisije, Goran Milić, razgovarao je sa pokojnim Vukom Bojovićem.

Mnogo je televizijskih ličnosti iz Srbije, šire regije, ali i ostatka Evrope i sveta snimalo po Kalemegdanu i za obaveznog sagovornika biralo direktora beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića.  Ekipa Al Džazire prošlog proleća bila je poslednja jer je legendarni Bojović u međuvremenu preminuo.

Osporavan i kritikovan, hvaljen i prehvaljen, Vuk Bojović je bio atipičan čovek svoga vremena. Brinuo je o životinjama kao o rođenoj deci, od svojih zaposlenih je tražio predanost i odgovornost, nagrađivao je i kažnjavao, svađao se i prilagođavao.

Kada je u Srbiji manje-više sve što je bilo pod državnom zaštitom išlo nadole, beogradski zoološki vrt je obnavljan i ulepšavan.

- Bili smo i u Kikindi. Šalio sam se s kostima i plastikom mamuta Kike koja je, eto, starija čak i od mene - kaže Goran Milić.

Ekipa Alhemije Balkana susrela se u ovoj erizodi sa još mnoštvom entuzijasta na još višem nivou. Branimir Bane Brkljač je izgradio kuću u Mokrinu, na Ravnom Bregu, koju je nazvao "Tera Panonika". Zapravo su to četiri kuće koje su projektovali mlade, još nediplomirane arhitekte, a mesto je centar okupljanja mladih i iskusnih koji donose nove ideje, nove podsticaje stvaralaštvu. sve to finansira Bane Brkljač koji oseća obavezu da podeli svoj uspeh s drugima.

U devetoj emisiji serijala "Alhemija Balkana – Srbija" autor se vratio profesoru Slobodanu Kerkezu koji ga ponovo oduševljava svežinom misli i neviđenim pamćenjem (čak je izrecitovao napamet sastav albanske reprezentacije u susretu s Jugoslavijom 1948. godine).

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA