NEĆE BITI KISELOG KUPUSA: Cene povrća nenormalno porasle (FOTO)

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    8. decembar 2014 | 12:27

    Od svega smo toliko kiseli da nam je kiseli kupus nepotreban

  • Kum

    8. decembar 2014 | 02:13

    Pа nаjboljе u fеbruаru dа ostаvljаmo kupus . Domаćicе kojе do sаd nisu ostаvilе nеk sе ubiju

  • Mrk21

    8. decembar 2014 | 00:06

    Pa i nece, mi samo jedno bure.... i to jedva

  • Živko

    7. decembar 2014 | 23:00

    Pa da kupus valja zec bi imao 100 kg

  • Dragisa

    7. decembar 2014 | 21:20

    Recept za stavljanje kupusa za kiseljenje je jednostavan a mozete da ga drzite na terasi ili cak u stanu! Mislite da nije moguce? Moguce je! Nista ne smrdi niti ga treba prat,pritiskati itd. Postupak je sledeci. Kupite dva plasticna jaca dzaka od 50 kg u poljo apotekama. Stavite jedan dzak u drugi. Ocistite kupus u glavicama,izvadite koren i u tu rupu naspete Tuzlansku sitnu sol. U unutrasnji dzak slozite 14 do 17 glavica ociscenog i nasoljenog kupusa tako da nasoljene rupe od korena budu okrenute na gore. Kad to lepo poslozite u taj isti dzak uspete jos pola kg soli inalijete cistu vodu iz cesme do vrha tj da bude iznad kupusa. Zavezete unutrasnji dzak u kojem je kupus kanapom da ne pusta vodu napolje. Kad ste to uradili zavezete i vanjski dzak u koji ne sipate vodu. On sluzi samo kao sigurnost ako bi unutrasnji dzak pustio vodu. Ostavite da to odstoji tako 15 dana bez otvaranja i imat ce te kiseli kupus. Kupus koristite tako da odvezete dzak i izvadite onoliko kupusa koliko vam treba. Ostatak opet zavezete. Kupus u dzaku moze da stoji do sledece godine bez ikakvog pranja ili bilo cega drugog. Taj kupus ne moze da se prekiseli. Jedina stvar o kojoj morate da vodite brigu je da uvek mora biti vode preko kupusa. Ovo je idealno resenje za stanove jer zauzima malo prostora i ne zahteva nikakve obaveze oko njega. Dzakove stavite u neki cosak i obezbedite da se ne izvrnu! Bit ce mi drago ako sam vam pomogo ovim savetom i receptom

  • Dejan B.

    7. decembar 2014 | 19:29

    Ješćemo burek

  • Cigi

    7. decembar 2014 | 19:10

    Ljudi da li se vi to šalite sa nama? Po ko još normalan sad stavlja kupus. Kupus se od kad je sveta i veka stavlja oko Mitrovdana a ne početkom i sredinom decembra. Ko ga sad stavlja, taj ga se stvarno neće najesti a vala i ne treba. Kad mu je bilo vreme futoški je bio od 20 do 25 dinara. E sad vala treba da bude i 100 dinara. Pa ubuduće mislite na vreme.

  • peki

    7. decembar 2014 | 17:25

    pa ko je stavio na vreme imace,ja stavio pre mesec i jace dana kad je bio 25 dinara.

    • 7. decembar 2014 | 18:06

      Jjjjjj

      @peki

      Stacemi kupus to je za zeceve.Ja jedem svog krmka i par pivceta da vidis zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA