U Kruševcu otvorena fabrika guma "Kuper"

 
  • 6

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić kaže da je dolazak investitora najbolji način da se Srbija izbori sa svetskom ekonomskom krizom

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je Srbija u direktnoj konkurenciji sa zemljama u regionu i Evropskom unijom izašla kao pobednik u privlačenju stranih investicija.

Na svečanom obeležavanju početka rada kompanije "Kuper tajers" (Coopertires), Ćirić je rekao da je dolazak investitora najbolji način da se Srbija izbori sa svetskom ekonomskom krizom.

Ministar ekonomije je zaposlenima poručio da sada imaju stabilan i siguran posao, i dodao da su upravo radnici nekadašnje fabrike auto-guma najveći razlog zašto je "Kuper" odabrao Kruševac.

Predsednik te kompanije Roj Arms najavio je da će kompanija na čijem je čelu u naredne dve godine zaposliti još nekoliko stotina radnika koji će godišnje proizvoditi tri miliona guma, i dodao da će to "Kuper" svrstati među deset najvećih izvoznika u Srbiji.

Arms se zahvalio Vladi Srbije, lokalnoj samoupravi i ambasadama SAD-a i Velike Britanije što su kompaniji pomogli da odabere strateško mesto za dalji razvoj.

Američka kompanija "Kuper tajers" zapošljava 450 radnika u Kruševcu i drugi je poslodavac po broju radnika u tom gradu.

(Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    6. oktobar 2014 | 13:19

    Hitno mi je potreban posao,posto sam cuo da ste jedna ozbiljna firma,voleo bih tamo i da radim.Trenutno nemam posao tako da ako vam trebaju nove radne snage stojim vama na raspolaganju.....

  • Zoran Milunovic

    8. mart 2014 | 11:02

    Mene interesuje gde mogu da predam aplikaciju za posao????? Da li imate neko predstavnistvo u gradu ili treba da se dodje kod vas u fabriku da se tamo preda??????? Hvala unapred za odgovor.

  • Bogoljub Simic

    4. februar 2013 | 22:40

    Zanima me posao u ,,Kuperu`` u sto kracem periodu.Simic Bogoljub rodjen, 25.09.1991 u Krusevcu,opstina Krusevac,mesto prebivalista Cara Lazara br. 238 Krusevac. Kontakt telefon 438-767 ili 064-427-34-36 hvala u napred....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA