Uhapšen osumnjičeni zbog pozivanja na istrebljenje Roma!

 
  • 19

U stanu privedenog pronadjeni su i oduzeti materijali, laptop i telefoni, a on sam je priznao to nedelo. Privedeni, čije ime i inicijali nisu poznati, biće danas predat Tužilaštvu

Pravovremenom akcijom policije privedeno je pet osoba, a jedna je zadržana zbog osnovane sumnje da je štampala i rasturala letke kojima se pzivalo na istrebljenje i nasilje nad Romima, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

U stanu privedenog pronadjeni su i oduzeti materijali, laptop i telefoni, a on sam je priznao to nedelo.

Privedeni, čije ime i inicijali nisu poznati, biće danas predat Tužilaštvu.

Inače, rasturanje letaka osuđeno je u javnosti, a reagovala je i zaštitnica ravnopravnosti Nevena Petrušić koja je podnela krivičnu prijavu.

Antifašistička akcija iz Novog Sada je saopštila da je za rasturanje letaka odgovorna organizacija "Srbska akcija".

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i Nacionalni savet romske nacionalne manjine kvalifikovali su ovaj čin kao govor mržnje, fašizam i ekstremizam.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    2. decembar 2014 | 12:21

    Ne treba njih terati, ka nemam nista protiv Roma, ALI SE MORA ZAKON promeniti koji se tice istih!!! Pljackaju i ubijaju neduzne ljude i prodju nekaznjeno u 80% slucajeva!!! Oni ZNAJU DA IH ZAKON STITI zato se i bave svim i svacim, pa i decu uvode u kriminal jer im policija,zakon i socijalni rad NE MOGU NISTA! Kada zakon promenite-NECE BITI PROBLEMA!

  • Hmm

    2. decembar 2014 | 13:28

    Ja ovo nisam shvatio kao poziv na istrebljenje roma vec na istrebljenje nehigijenskih naselja u okolini nasih kuca i parkova gde nam ss igraju deca... nigde nisam video da se poziva na neko nasilje nad romima, samo upozorenje kako izgleda kada to zlo, nehigijensko naselje, dodje u tvoj kraj!

  • Sudija Dred

    2. decembar 2014 | 12:03

    To sto su ga uhapsili nece resiti problem, a nazalost, dosta toga iz letka su cinjenice. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA