BLESAVA ZIMA: U Vranju +13, na Crnom Vrhu minus 7!

 
  • 0

U toku noći u košavskom području ponegde se očekuje kratkotrajna susnežica. Najniža temperatura vazduha iznosiće od nula do šest stepeni, a najviša od četiri do 10 stepeni

U Srbiji je danas najtoplije u Vranju, gde je u 13 časova izmereno 13 stepeni, a najhladnije na Crnom Vrhu, gde je temperatura vazduha iznosila minus sedam stepeni.

U Sjenici je izmereno 10, a u Loznici i na Kopaoniku osam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Valjevu je izmereno sedam, Leskovcu šest, Sremskoj Mitrovici, Požegi i Dimitrovgradu pet, a na Paliću, u Kikindi i Kuršumliji četiri stepena. U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Chupriji i Nišu izmerena su tri stepena.

U Banatskom Karlovcu i Kraljevu izmerena su dva, Velikom Gradištu i Kruševcu jedan, a u Negotinu i Zaječaru minus jedan stepen.

Sneg je na Crnom Vrhu visok jedan centimetar. U Srbiji će sutra biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, a u Timočkoj krajini očekuje se hladno vreme sa snegom, saopštio je ranije danas RHMZ.

U toku noći u košavskom području ponegde se očekuje kratkotrajna susnežica. Vetar će biti umeren i jak, u Pomoravlju i Podunavlju olujni, a u južnom Banatu i orkanski, jugoistočni. Najniža temperatura vazduha iznosiće od nula do šest stepeni, a najviša od četiri do 10 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i vetrovito vreme, povremeno sa slabom kišom. Vetar će biti jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura vazduha iznosiće oko dva, a najviša oko pet stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 3. decembra navedeno je da se danas 1. i sutra 2. decembra u Pomoravlju i Podunavlju očekuje olujni jugoistočni vetar maksimalne brzine od 17 do 24 metra u sekundi, u južnom Banatu i oko 30 metara u sekundi. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 9. decembra do petka biti umereno do znatno oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom slabom kišom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima.

U Timočkoj krajini još će u sredu biti sneg i susnežica, a zatim se očekuje kiša. Vetar će biti umeren i jak jugoistočni, u južnom Banatu i Podunavlju u sredu i olujni.

Od subote će biti oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA