Zašto je pobesnela ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković?

 
  • 11

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića, pobesnela je kad je saznala da je njenoj porodici tajno oduzeta kuća i plac u Užičkoj ulici broj 34 na Dedinju, zbog čega je napisala žalbu Ustavnom sudu Srbije

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića, pobesnela je kad je saznala da je njenoj porodici tajno oduzeta kuća i plac u Užičkoj ulici broj 34 na Dedinju, zbog čega je napisala žalbu Ustavnom sudu Srbije u kojoj je navela da su joj povređena prava na pravično suđenje.

S ozbirom na to da je njen advokat bio van zemlje, Miloševićeva ćerka je sama uzela olovku u ruke i napisala žalbu u kojoj traži novo suđenje, piše Alo.

- Marija je u toj žalbi napisala da su prekršena njena ljudska prava jer nikada nije dobila poziv da da izjavu na sudu. Da su u Crnoj Gori to zatražili od nje, ona bi to sigurno uradila - rekao je izvor za ovaj list i dodao:

- Ona sada čeka sudsku odluku i rado bi se vratila u Srbiju ali je u tome sprečava poternica koja je za njom raspisana zbog pucnjave u vili "Mir" 2001. godine. Ljuta je zbog svega što joj se dešava i razočarana u neke prijatelje, a ogorčena je zbog toga što se njen otac prikazuje kao neki prevarant i džeparoš.

Isti izvor ovog lista kaže da Marija poseduje stan na Dedinju koji je izdala jednom prijatelju, i od te kirije ona živi u na Cetinju u Crnoj Gori. Taj stan se nalazi na dobroj lokaciji, a Miloševića ne planira da ga proda jer je njen prijatelj napravio poslovni prostor u njemu.

- Ona je ista kao i ranije. Ima dugu kosu, jedino što se malo ugojila - rekao je izvor i dodao da Marija nema ništa protiv toga da se proda njihova porodična vila u Tolstojevoj 33, uz koju se nalazi i oduzeti sporni plac od 80 ari, kao i kuća od 94 kvadrata.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio prvostepenu presudu kojom se naslednicima Slobodana Miloševića oduzima kuća u Užičkoj 34, a sud je utvrdio da je država Srbija vlasnik te skupocene nekretnine.

Tom odlukom je potvrđena i prvostepena presuda po kojoj je poništena odluka Vlade Srbije iz 1999. godine kojom je Miloševiću dozvoljeno da od države zakupi, pa otkupi spornu kuću. U obrazloženju je navedeno da je to u suprotnosti sa tadašnjim propisima jer je Milošević u vreme otkupa kuće u Užičkoj bio predsednik SRJ, a ne funkcioner Srbije, pa nije imao pravo na otkup, a u to vreme je već imao otkupljenu kuću u Tolstojevoj 33.

Spor oko kuće u Užičkoj ulici traje već 13 godina koju je Slobodan Milošević u elitnom delu Beograda te 1999. godine kupio za 9.500 maraka, a država ju je pre nekoliko godina procenila na oko 105.000 evra iako ona na tržištu vredi osam miliona evra.

On ju je otkupio 40 dana nakon prestanka NATO bombardovanja, a njegovi prijatelji su otkrili da je to učinio kada je hteo da proširi plac oko svoje kuće u Tolstojevoj ulici, jer mu je bio potreban prostor za šetnju kada se odmara.

Sporni plac je proglašen rezidencijalnom zonom na kojem nije dozvoljena gradnja, osim da se na njemu sagradi kuća sa tri etaže kako se ambijent ne bi narušio.

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    1. decembar 2014 | 12:52

    NJOJ SU UGROZENA PRAVA?MORA DA SE SALI, GDE SU NASA PRAVA BILA DOK JE VLADAO KLAN MILOSEVIC ? NAKRALI SU SE ZA MEDALJU,JOS IMAJU PETLJE DA NESTO TRAZE OD OVE ZEMLJE,DA DAJU IZJAVE ZA STAMPU. NEKA SE POKRIJU USIMA I NEKA CUTE, OVAJ NAROD NIJE BLESAV.SRAM IH BILO.

  • Miki

    1. decembar 2014 | 11:29

    Besan sam i ja što nemam ni kuću ni stan a dobro sam na početku svoje radne karijere zarađivao i iz godine u godinu išao uzlaznom karijerom sve dok njen ćale nije došao na vlast.

  • omax

    1. decembar 2014 | 12:22

    Svako se bori za svoju dedovinu i ocevinu.... Mozda su posteno kupili, brali jagode i nosili gajbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA