VEĆ MAJKE, A NEMAJU NI 15 GODINA: U Bosni i Hercegovini deca rađaju decu!

Agencija za statistiku BiH precizira da je tokom prošle godine zvanično zabeleženo pet porođaja devojčica koje nemaju ni 15 godina. To su samo zvanični slučajevi, ali se strahuje se da je u stvarnosti taj broj mnogo veći i da se takvi porođaji obavljaju i mimo bolnica

  • 5

Od 1995. do početka ove godine 148 devojčica u Bosni i Hercegovini postale su majke pre nego što su proslavile 15. rođendan, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Agenica precizira da je tokom prošle godine zvanično zabeleženo pet porođaja devojčica koje nemaju ni 15 godina, prenosi sarajevski "Dnevni avaz".

Treba napomenuti da su to samo zvanični slučajevi, ali se strahuje se da je u stvarnosti taj broj mnogo veći i da se takvi porođaji obavljaju i mimo bolnica kako bi devojčice i njihove porodice "izbegle sramotu".

Zamoljeni da prokomentarišu ovakve slučajeve, lekari i sociolozi kažu da je praksa u BiH suprotna onoj u razvijenim zemljama, gde se brak i majčinstvo sve više odlažu za zrelije godine.

Ovakve ekstremne primere, dodaju, treba sprečiti i objašnjavaju da devojčice u tim godinama ni u kom slučaju, ni psihički ni fizički, nisu spremne za majčinstvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cc

    21. novembar 2014 | 14:28

    mozda kod muslimana kod njih se to praktikuje to nije cudno u njihovoj religiji

  • Peca

    22. novembar 2014 | 01:42

    To je po direktivi.Treba radjati vojnike ,Balkan je ovo, oni će uvek trebati.

  • Zlobica

    22. novembar 2014 | 08:14

    Bolje tako nego bez dece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA