Ambasador Majkl Kirbi posetio Zlatiborac! (FOTO)
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Kirbi posetio je proizvodni kompleks kompanije Zlatiborac u Mačkatu. Ambasadoru su u toku posete predstavljeni proizvodni kapaciteti i poslovanje ove srpske porodične kompanije, kao i jedinstveni tradicionalni procesi proizvodnje po kojima su proizvodi Zlatiborca nadaleko poznati. U razgovoru sa ambasadorom Kirbijem generalni direktor Zlatiborca, Dušan Knežević, govorio je o kompaniji, njenim poslovnim planovima i tendencijama.
Nakon obilaska proizvodnog kompleksa Zlatiborca, ambasador Kirbi je izneo svoje utiske:
- U Beogradu sam imao prilike da probam proizvode ''Zlatiborca'' i uživao sam u njima, a ovde sam dobio prliku da vidim i kako se proizvode. Shvatio sam da se ovde radi o jedinstvenoj kombinaciji tradicije, starih receptura sa modernim načinom proizvodnje. Obišao sam celokupan proces proizvodnje, od trenutka kada meso ulazi u proizvodnju, kada se obrađuje, suši, pakuje i gotov proizvod sprema za isporuku. Iako je tehnologija moderna, neke od važnih stvari se i dalje obavljaju ručno, jako se insistira na kvalitetu, a podiže se i nivo kvantiteta. Video sam ovde sve nove sušare izgrađene po uzoru na stare tradicionalne, i jednu staru 130 godina kao primer vekovne tradicije. Primetio sam da je tehnologija sušenja u novim sušarama identična kao u toj staroj. Treba da ste ponosni na ovakvu vrstu proizvodnje, to je nešto što Srbiju čini specifičnom, a posebno mi je drago što sam čuo da je ovde zaposleno dosta mladih ljudi. Nadam se da će ''Zlatiborac'' osvojiti nova tržišta jer zaista poseduje kvalitetan proizvod - rekao je on.
Na pitanje da li ovakva firma može izvoziti na razvijena tržišta kakva su evropsko i američko, on je naveo da su za to velike šanse.
- Kad je u pitanju kvalitet imaju dobar razlog da tu i izvoze. Ovde su veoma posvećeni marketingu, a ne možete prodavati svoje proizvode ukoliko nemate dobru marketinšku strategiju. Poenta je u tome da vi morate da jurite klijente, a oni svakako neće trčati za vama. Mislim da je ova kompanija svesna svega toga i ako nastave s radom kao do sada mislim da će moći da budu veoma konkurentni i na evropskom tržištu. Što se tiče američkog tržišta, mogu biti uspešni i tamo ali je opet u pitanju marketing - rekao je Kirbi.
(Telegraf.rs)
Video: Sneg, kiša i olujna bura otežali saobraćaj na putevima u zemljama regiona
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Chicago
Samo kad pročitaš etiketu vidiš koliko to nema veze sa domaćim!
Podelite komentar
Giska
G M O
Podelite komentar
mare
Sve bi to lepo bilo da je meso sa Zlatiborskih pasnjaka i da nema dosta u kobasicama kojekakvih hemikalija da bi to izgledalo savrseno.
Podelite komentar