Turskom kamiondžiji sedam meseci zatvora jer nije odmarao!

 
  • 5

Prilikom kontrole tahografa ustanovljeno je da je on na primer umesto propisanih devet časova odmarao 5 i 25 minuta, te da je umesto maksimalno dozvoljenih deset časova bez odmora vozio 12 sati i 37 minuta

Niški prekršajni sud izrekao je novčanu kaznu od 210.000 dinara jednom turskom državljaninu jer je prilikom kontrole tahografa u njegovom kamionu ustanovljeno da je izvršio 21 saobraćajni prekršaj. Kako je turski vozač odbio da plati novčanu kaznu ona mu je zamenjena sa 210 dana zatvora.

Mišel Marković, zadužen za odnose sa javnošću u niškom Prekršajnom sudu, saopštio je da je Turčin mogao da dobije i veću zatvorsku kaznu da mu novčana nije izrečena ispod zakonskog minimuma.

- Niška policija podnela je protiv tog vozača prijavu zbog ukupno 21 prekršaja a zbog kršenja Uredbe o vremenu odmora i upravljanja vozača motornih vozila.

Prilikom kontrole tahografa ustanovljeno je da je on na primer umesto propisanih devet časova odmarao 5 i 25 minuta, te da je umesto maksimalno dozvoljenih deset časova bez odmora vozio 12 sati i 37 minuta.

Za svaki od pojedinačnih prekršaja predvidjene su kazne od 20.00 do 40.000 i od 30.000 do 50.000 dinara.

Međutim, umanjene su na po deset hiljada po prekršaju i tako se došlo do sume od 210.000 dinara. Kako je njegov poslodavac odbio da plati novčanu kaznu, ona je zamenjena sa 210 dana zatvora – kaže Marković.

I jedan bugarski vozač završio je u zatvoru takođe zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa Srbije.

Kako je saopštila niška policija, on je izvršio šest prekršaja zbog kojih ga je Prekršajni sud kaznio sa šest dana zatvora jer je odbio da plati šest hiljada dinara.

Niška saobraćajna policija je tokom prošlog vikenda kaznila ukupno 275 vozača od kojih njih 52 zbog alkoholisanosti. Njih petnaest je bilo trešteno pijano pa su zadržani u policiji na trežnjenju. Zbog brze vožnje kažnjeno je 37 vozača.

Policijska uprava apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih pripisa i najavila da će nastaviti sa pojačanom kontrolom.

(D. R.)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djokic jovica

    18. novembar 2014 | 09:22

    i sta sad imamo od toga da hranimo ubicu 210 dana,treba mu oduzeti vozilo prodati da se plati kazna,a njega proterati i zabrana ulaska u Srbiju 10 godina

  • Iva

    17. novembar 2014 | 19:46

    Eh sat ima da se odmori..

  • George

    17. novembar 2014 | 19:11

    Da su samo ova dvojica... Kod nas još uvek teška teretna vozila mogu da saobraćaju u dane vikenda što u EU nije slučaj. Tranzit kroz Srbiju koriste da "nadoknade" vreme koje su u zakonom uredjenim zemljama izgubili pauzirajući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA