Vurda iz Babušnice oduševila i Paklenog kuvara!

Vurda se spravlja od najkvalitetnijeg mleka, najbolje kravljeg, a najbolje ide uz kvalitetnu domaću rakiju, po kojoj je takođe karakterističan babušnički kraj

Komentari

  • Nikola

    17. novembar 2014 | 12:20

    Interesantno je to oko vurde da su pokusali da je prave po raznim delovima Srbije i nigde nije ispala kako treba osim u Luznickoj kotlini :)

  • Cicha

    16. novembar 2014 | 23:54

    Recept nedorechen.Kiselo mleko se presipa u krpu za cedjenje i na hladnom se cedi od surutke dvadesetak sati,Ko zheli masnije ,masu zagrevati u sherpi na pedesetak stepeni,a soliti kada se ohladi,proces fer entacije je stalan.

  • Pera I

    16. novembar 2014 | 11:54

    Leeele...urda vurda...dajem deset kila mango za kilo urdu!!!!

    • 17. novembar 2014 | 19:00

      Lazar

      @Pera I

      Nije urda nego Vurda. Urda se pravi u pirotskom a Vurda u babusnickom kraju i to su dve razlicite stvari

  • Аконкагва

    16. novembar 2014 | 10:27

    Управо тако. Треба инсистирати и промовисати квалитетне ђаконије наше кухиње. Зато се и одушевљавају страни туристи јер једу гмо, па кад пробају наше специјалитете они га хвале. Треба истрајати у тежњи да се користи природна храна. Не Гмо-у!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA