BLJEŠTAVA MISTERIJA: Otkrivena svetlost u svemiru sjajnija od svih galaksija! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 3

Sondažne rakete idealne su za kratke eksperimente i ispitivanje donjih slojeva atomsfere. Takođe, manje su od onih koje se šalju u svemir. Upravo na osnovu njih naučnici su uspeli da dobiju snimke infracrvene svetlosti između galaksija

NASA je prilikom svojih istraživanja otkrila infracrvenu svetlost u tamnom prostoru između galaksija. Zbunjeni astronauti kažu da su svetla jaka kao svi poznati masivni skupovi zvezda zajedno.

Upravo zbog jačine svetlosti došlo je do redefinisanja šta galaksija uošte predstavlja. Ono što su iz NASA-e zaključili je da one ne mogu imati skup zvezda, već na velikim udaljenostima obuhvataju veliki broj povezanih nebeskih tela.

- Mi mislimo da će se zvezdice rasuti po svemiru kada dođe do sudara galaksija - izjavio je Majkl Zemcov, astronaut na Kalifornijskom institutu za tehnologiju i član NASA.

Sondažne rakete, koje su manje od onih koje se šalju u svemir, idealne su za kratke eksperimente i ispitivanje donjih slojeva atomsfere. Upravo na osnovu njih naučnici su uspeli da dobiju snimke infracrvene svetlosti između galaksija.

Inače naša atmosfera jako svetli, a sva merenja se mogu uraditi samo sa zemlje. Zbog toga je ovo neverovatno uzbudljivo otkriće za NASA-u.

- Sondažne rakete su važan element u našim istraživanja, kako malih, tako i velikih pojava - objasnili su iz NASA-e.

Kako bi naučnici otkrili šta predstavlja infracrvena svetlost, oni su eliminisali sve ostale svetlosti, na primer Mlečni put. Budući eksperimenti će se zasnivati na tome da li zvezde mogu da proizvedu infracrvenu svetlost.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zellembija

    14. decembar 2014 | 20:42

    Mnogo toga jos ima neotkrivenog i na nasoj planeti,a tek u svemiru,to ljudski mozak nemoze da razume.

  • Zellembija

    14. decembar 2014 | 20:39

    Mnogo toga jos neotkrivenog ima na n

  • vlads

    19. januar 2015 | 19:35

    Nas mozag je tek u zacetku shvatanja kosmosa.Znanje koje je u kosmosu je nepojmivo za nas sadasnji nivo uma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA