Brazilski milijarderi kupili simbol Londona

 
  • 1

Džozef Safra navodno je platio više od 700 miliona funti, oko 890 miliona dolara, za toranj visok 180 metara

Jedan od najpoznatijih nebodera u Londonu - Gerkin kupila je brazilska investiciona grupa Safra.

Milijarder Džozef Safra navodno je platio više od 700 miliona funti, oko 890 miliona dolara, za toranj visok 180 metara, a prodaja je dogovorena sa Dilojtom koji je bio zadužen za posao nakon što su sada već bivši vlasnici propustili priliku za restruktuiranje dugova.

Iako detalji ugovora nisu objavljeni, od ranije je poznato da su Dilojtovo krilo za nekretnine i firma Sevils tražili ponude od oko 815 miliona evra za zdanje koje zauzima centralno mesto u poslovnom centru Londona, poznatom kao Siti.

- Kupovina zgrade je u skladu sa našom strategijom na tržištu nekretnina. Želimo da investiramo u zdanja koja su zaista posebna, na posebnim mestima u velikim gradovima. Iako je stara samo deset godina, ova zgrada je pravo obeležje Londona i njena vrednost ima potencijal - navela je Safra u saopštenju.

Popularna zgrada "Krastavac" je ranije bila u vlasništvu grupe "Evans Rendal" i nemačke kompanije "IVG", koji su je 2007. kupili za oko 760 miliona evra od grupe "Svis Ri".

Ova kupovina oborila je tadašnji rekord u cenama nekretnina u londonskom Sitiju, a mnogi su je ocenili kao preskupu i nerealnu.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.co.uk)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA