KAKO DA SE OBOGATITE U SRBIJI, II DEO: Na ovom proizvodu možete da zaradite 10 puta više od uloženog!
Uz napomenu da ovim tekstovima, bez trunke malicioznosti, isključivo želimo da ukažemo na to koji bi poslovi mogli da se pokažu kao unosni, i kako biste na brz način možda mogli da dođete do novca o kojem ste sanjali, počinjemo priču o - kafi!
Naime, dok je nabavna cena kafe espreso 15 dinara (tačnije 2.200 dinara po kilogramu), šoljica kafe koju nam serviraju u bilo kom od prestoničkih kafića je najmanje - 150 dinara!
Prosto poređenje podataka koje smo dobili u firmi koja se bavi veleprodajom sa jednom popodnevnom kafom ispijenom u centru dovodi nas do još prostije računice prema kojoj čista zarada iznosi 1.000 odsto, ili čak 10 puta.
- To znači da pet ispijenih kafa sa drugaricama u najobičnijem restoranu društvo dođe 750 dinara, a da je realna cena ove ture zapravo 75 dinara. O većem broju ljudi suvišno je i pričati.
Zvuči više nego obećavajuće za sve one koji žele da zarade, a ne razmišljaju gubitnički žaleći se na nečiju zaradu ili odustajući od ma kako riskantne "akcije" pre nego što je počela.
Kako ovaj tekst ne bi bio protumačen kao agitacija protiv kafedžija napomenućemo da znamo da mesečni troškovi za pristojniji lokal od 50 kvadrata iznose više od 200.000 dinara, kao i da je zarada u ovoj vrsti posla varljiva i da jedan dan mogu da zarade duplo više od prosečne srpske plate, a već sutradan ništa.
Ali važno je rizikovati, barem tamo gde razloga za rizikovanje ima.
Dakle, ovo nije priča o kafedžijama i tome ko od njih i koliko zarađuje, ovo je jednostavno ohrabrenje svima koji žele da nađu načina da dođu do novca o kojem su sanjali, da to i učine.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
kafedzija koji se obogatio na kafi
Normalno da su troskovi 200 000dinara za lokal od 50 m2 ali samo za plate zaposlenih , zakup je jos minimum 1000 € knjigovodja , struja , grejanje, gradsko gradjevinsko , osiguranje , taxa za reklamu , za bastu , inventar mi je poklonio pokojni deda ali je kao nov , lokal su mi adaptirali dobri ljudi koji rade bez naknade , radim punim kapacitetom posto je narod u srbiji pun love pa tako i trose i za kraj kafa koju trosim zove se " molinari " kosta 3150din za kg a prodajem za 120 din
Podelite komentar
M1
Kad okrenete kljuc ujutru kad otvarate lokal u minusu ste 13.000 pa navise, znaci sve preko toga je zarada, a ovo o cemu vi pisete je razlika izmedju nabavne i prodajne cene
Podelite komentar
Kari
A gde se sprema espreso? U džezvi, lončetu? Profi aparat za espreso košta nekoliko hiljada evra. Zavisno naravno od kvaliteta. Taj aparat mora da se održava redovno, mora da se koristi flaširana voda jer je ona iz vodovoda prepuna kamenca. Znači ne košta šoljica 15 dinara. Ako gazda ne radi ništa na crno u svom lokalu + dok plati lokal i ostale obaveze, biće u minusu. Zato svi rade mnoštvo stvari na crno.
Podelite komentar