Hrvatski Telekom biće "lakši" za 450 radnika

 
  • 0

Tržišni uslovi diktiraju poslovanje najveće hrvatske telekomunikacione kompanije

Uprava Hrvatskog Telekoma najavila je otpuštanje 450 radnika jer kako tvrde to zahtevaju tržišni uslovi.

Sa druge strane, prema Hrvatskom Sindikatu Telekomunikacija razlozi za otpuštanje su druge vrste, a to su i objavili na svom sajtu (www.hst.hr) .  "U Hrvatskom Telekomu nema viška radnika, ali Uprava HT-a mora većinskom vlasniku Deutsche Telekomu i ostalim deoničarima isporučiti profit veći nego što je ostvaren prošle godine"- navodi se u tekstu.

Oni navode da  Uprava HT -a ne zna kako da stvori taj profit i nema "ideju kako stvoriti nove usluge, kako ih ponuditi kupcima, kako poboljšati kvalitet rada, već jedini spas vide u kresanju troškova otpuštanjem radnika."

U Hrvatskom Telekomu ipak tvrde da će otkazi biti uručeni zbog novih trendova na tržištu, smanjenja prihoda, rasta konkurencije i smanjene kupovne moći u Hrvatskoj. Kako prenosi Tanjug, otpušteni radnici primiće otpremninu od oko 48.000 evra bruto, što je  šest puta veća cifra od zakonom propisane.

Inače, HT trenutno zapošljava 5.951 radnika, a "Deutsche Telekom" u najvećoj hrvatskoj telekomunikacionoj kompaniji ima udeo od 51 odsto.

Prema poslednjim podacima  od novembra prošle godine u  Hrvatskoj ima 17, 9 odsto nezaposlenih radnosposobnih ljudi.

 

(telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA