"PROGNANA I NEIZGUBLJENA": Nova knjiga Mire Marković

 
  • 1

Hadži Dragan Antić rekao da supruga nakadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića "oseća nostalgiju" i da želi da se vrati u Srbiju

Knjiga Mire Marković, supruge nakadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pod nazivom "Destierrada e imperdida" (Prognana i neizgubljena), predstavljena je danas u Beogradu. Knjiga je, kako je rečeno na promociji, "pisana u izgnanstvu".

Predstavnik izdavača i blizak saradnik Markovićeve Hadži Dragan Antić rekao je da se svakodnevno čuje s njom i da ona "oseća nostalgiju" i želi da se vrati u zemlju, ali da joj "ovde niko ne garantuje bezbednost", zbog čega se neće vratiti u Srbiju.

Nekadašnji premijer SRJ Momir Bulatović naglasio je da naslov knjige predstavlja "savršen podsticaj za avanturu čitanja", kao i da veruje da je naslov na španskom zbog uverenja da taj "jezik predstavlja simbol pobune, otpora i borbe".

Publicista Predrag Popović rekao je na predstavljanju knjige Mirjane Marković da je sa njom mnogo puta razgovarao o hajci na ubijenog novinara Slavka Ćuruviju. Popovića, nekadašnjeg pomoćnika glavnog urednika Dnevnog telegrafa, novinari su pitali da li je "od Markovićeve tražio tekst o Ćuruviji".

- U to vreme kad je vodjena hajka koja je završena s dvadeset metaka u leđa Slavka Ćuruvije i uništavanjem Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin, ministar informisanja bio je Aleksandar Vučić - podsetio je Popović.  On je dodao da čitav slučaj mora da dobije sudski epilog, ali da ne veruje da će se to desiti.

- Nekoliko nedelja pred ubistvo, Ćuruvija je osuđen na pet meseci zatvora zbog klevete. Prvostepenu presudu potpisao je Krsto Bobot (tadašnji sudija a sada advokat), a presudu je potvrdila sudija Nata Mesarović, koja je i danas predsednik Vrhovnog saveta sudstva. U takvim okolnostima mislim da tu treba tražiti odgovor, rešenje da se reši slučaj ubistva Slavka Ćuruvije - naveo je on.

Na promociji su se pojavili bivši visoki zvaničnik JUL-a Vladimir Štambuk, nekadašnji novinar RTS-a Dušan Čukić i mnogi drugi bivši drugovi Mire Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA