SVI PRIČAJU O NJEMU: Putina dočekala cela bivša SFRJ (FOTO)

 
  • 3

Gotovo svi mediji na prostoru bivše SFRJ su sa velikom pažnjom ispratili posetu predsednika Rusije Srbiji. Zajedničko za sve jeste da su naglašavali da je Beograd pod opsadom, odnosno da su mere bezbednosti podignute na maksimalni nivo

Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, pomno su propratili i mediji iz regiona - Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije. Poseta jednog od najmoćnijih ljudi na svetu praćena je "iz minuta u minut", a pojedini mediji su poslali i svoje novinare da sa lica mesta izveštavaju o ovom događaju.

Većina portala je posetu ruskog predsednika, polaganje venaca borcima koji su poginuli prilikom oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu i njegov susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i vojnu paradu prenosili uživo.

Uz video strim, portali su preneli i izjave predsednika Rusije i njegovih srpskih domaćina.

Od medija u regionu, možda i najviše pažnje Putinovom dolasku posvetili su mediji u Hrvatskoj. Tako je "Index.hr" uporedio Putinovu posetu sa posetom Džordža Buša, nekadašnjeg predsednika SAD-a Zagrebu.

Sam naslov: Tenkovi na ulicama Beograda,dolazak Putina prati 1.000 novinara, a Buša u Zagreb pratilo samo 600, jasno pokazuje određenu dozu ljubomore.

Portal "Jutarnji.hr" takođe je "iz minuta u minut" izveštavao iz Beograda. Izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića njima je bila najefektnija za naslov teksta o Putinovom dolasku u Srbiju.

Ekipa makedonskog portala "Telegraf.mk" je posetu ruskog predsednika Srbiji propratila i sa lica mesta, a njihovi reporteri objavili su nekoliko tekstova. Pored standarndih informacija, reporteri primećuju da su majice sa likom Vladimira Putina najtraženija roba ovih dana u Beogradu.

Portali u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini takođe su ispratili posetu prvog čoveka Rusije Srbiji.

Zajedničko za sve medije u regionu jeste da su naglašavali da je Beograd pod opsadom, odnosno da su mere bezbednosti podignute na maksimalni nivo.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA