PARALEL FESTIVAL: Grant Hart u petak u KC Grad! (VIDEO)

 
  • 0

Jedan od najvažnijih muzičara današnjice i koautor u po mnogima najboljem američkom alter bendu 80-ih, Hüsker Dü, nastupiće sutra uveče u okviru trećeg PARALEL­-a, Beogradskog Festivala Subkulture

Grant Hart, koosnivač i lider jednog od najuticajnijih garažnih bendova 20. veka, Hüsker Dü, nastupiće sutra uveče (petak, 17. oktobar) s bendom u Kulturnom Centru Grad, u okviru trećeg PARALEL­-a, Beogradskog Festivala Subkulture.

Nakon prošlogodišnjeg sjajnog nastupa Lojda Kola, PARALEL nastavlja tradiciju predstavljanja autorskih ličnosti i zvezda nezavisne scene, iako je u slučaju Granta Harta reč o ovdašnjoj publici više nego dobro poznatom autoru - kompozitoru, tekstopiscu, pevaču, bubnjaru, ali i dizajneru omota gotovo svih albuma Hüsker Dü.

Posle razlaza Hüsker Dü Hart je osnovao sastav Nova Mob, da bi se zatim, nakon nekoliko godina, posvetio solo karijeri, gradeći zavidnu beskompromisnu andergraund biografiju. Rasturanje Hüsker Dü i razlaz Granta Harta i Boba Moulda predstavljaju jedan od najpoznatijih stvaralačkih sukoba savremene pop kulture.

Hart je prvi put u Beograd došao sredinom 90­-ih, prkoseći tadašnjoj kulturnoj i svakoj drugoj blokadi ovih prostora, a našoj publici se nakon toga vraćao u nekoliko navrata.

Hart na Beogradski Festival Subkulture PARALEL dolazi s pratećim bendom, u okviru evropske promocije svog duplog albuma “The Argument”. Pored novijih pesama, publika će imati priliku da čuje i stvari iz Hüsker Dü opusa.

Karte po ceni od 1.200 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na dan u koncerta u KC Grad po ceni od 1.400 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA