Rakija se čuva na tavanu. Vino se čuva u podrumu. Neznalice čuvaju rakiju u podrumu. Rakija stari i postaje bolja-kvalitetnija sa spontanom promenom toplo-hladno. Vino postaje bolje na konstantnoj temperaturi (podrumarstvo). Toliko o osnovnim pravilima proizvodnje alkoholnih pića...
Jà pecem lozu zivim u hrvatskoj po pravilima kotao za rakiju Moras regristovati 15 evra mozes za sopstvene poterbe imati samo 30 litara sve drugo placas veliki porez tezista nema jà ne pijem Ali ovo je laz u kuci mozes po eu standardu Imati 30 litara pa grozde prosle godine ljudi nisu ni brali puni podrumi vina kupaca nema tako da mnogi pilaju vinograde i okrecu se stocarstvu
To su mali proizvodjaci jakih alkoholnih pica i oni placaju godisnji pausal, no oslobadjanje trosarina, pa cak i ukoliko je rijec o proizvodnji za osobne potrebe, nije u skladu sa EU! Kad pricate o necemu nemojte tako generalizirati! Mozda, kod vas, vinogradi nisu isplativi, ali kod mene jesu! Nikad losija godina, a veca potraznja! Podrumi su prazni! U mom kraju, npr. nema ni s od stocarstva, niti ga treba biti, a zamislite u istoj zemlji zivimo!
Takve stvari, znaci raznorazni specijaliteti hrane i pica, nikada nisu nacijonalni nego uvijek regionalni. Ili mozda sada i sljive nose srpske gene u sebi?
agronom
Rakija se čuva na tavanu. Vino se čuva u podrumu. Neznalice čuvaju rakiju u podrumu. Rakija stari i postaje bolja-kvalitetnija sa spontanom promenom toplo-hladno. Vino postaje bolje na konstantnoj temperaturi (podrumarstvo). Toliko o osnovnim pravilima proizvodnje alkoholnih pića...
Podelite komentar
krstan Srbin pod dinarom
Jà pecem lozu zivim u hrvatskoj po pravilima kotao za rakiju Moras regristovati 15 evra mozes za sopstvene poterbe imati samo 30 litara sve drugo placas veliki porez tezista nema jà ne pijem Ali ovo je laz u kuci mozes po eu standardu Imati 30 litara pa grozde prosle godine ljudi nisu ni brali puni podrumi vina kupaca nema tako da mnogi pilaju vinograde i okrecu se stocarstvu
Podelite komentar
Ivy
@krstan Srbin pod dinarom
To su mali proizvodjaci jakih alkoholnih pica i oni placaju godisnji pausal, no oslobadjanje trosarina, pa cak i ukoliko je rijec o proizvodnji za osobne potrebe, nije u skladu sa EU! Kad pricate o necemu nemojte tako generalizirati! Mozda, kod vas, vinogradi nisu isplativi, ali kod mene jesu! Nikad losija godina, a veca potraznja! Podrumi su prazni! U mom kraju, npr. nema ni s od stocarstva, niti ga treba biti, a zamislite u istoj zemlji zivimo!
Podelite komentar
.
@krstan Srbin pod dinarom
Pravopis i gramatika!!!!!!!!!!!!!
Podelite komentar
Mile
Tako to rade pametni ljudi u EU kad se udruže i rade zajedno za očuvanje tradicije iako nije njihova!
Podelite komentar
Soldberg
@Mile
Kompleksi
Podelite komentar
Nebitno
Ko je lud da stavi rakiju u banku. Jel ima kamata,ako ima moze. :D
Podelite komentar
Шумадинац
Глупост а и чему служи
Podelite komentar
Sokobanjac
Samo sajkaca I kokarda ce da im fali...
Podelite komentar
louigi
Mozete da radite sta hocete ali prava sljivovica je srpska 100% kao sto je konjak francuski.
Podelite komentar
Ivy
@louigi
Ja samo znam da su to neusporedive stvari! Nakon dvi casice te vase, jos dva dana posli trazis glavu! Bar ja jesam! :D
Podelite komentar
Butragenjo
@louigi
Naravno. Sljiva je inace kao vocka srpska jedan kroz jedan.
Podelite komentar
Vallis Aurea
@louigi
Takve stvari, znaci raznorazni specijaliteti hrane i pica, nikada nisu nacijonalni nego uvijek regionalni. Ili mozda sada i sljive nose srpske gene u sebi?
Podelite komentar