PRETEKLI ŠUMADINCE: Hrvatska otvara prvu banku rakije!

Komentari

  • agronom

    15. oktobar 2014 | 21:39

    Rakija se čuva na tavanu. Vino se čuva u podrumu. Neznalice čuvaju rakiju u podrumu. Rakija stari i postaje bolja-kvalitetnija sa spontanom promenom toplo-hladno. Vino postaje bolje na konstantnoj temperaturi (podrumarstvo). Toliko o osnovnim pravilima proizvodnje alkoholnih pića...

  • krstan Srbin pod dinarom

    14. oktobar 2014 | 09:46

    Jà pecem lozu zivim u hrvatskoj po pravilima kotao za rakiju Moras regristovati 15 evra mozes za sopstvene poterbe imati samo 30 litara sve drugo placas veliki porez tezista nema jà ne pijem Ali ovo je laz u kuci mozes po eu standardu Imati 30 litara pa grozde prosle godine ljudi nisu ni brali puni podrumi vina kupaca nema tako da mnogi pilaju vinograde i okrecu se stocarstvu

    • 14. oktobar 2014 | 10:58

      Ivy

      @krstan Srbin pod dinarom

      To su mali proizvodjaci jakih alkoholnih pica i oni placaju godisnji pausal, no oslobadjanje trosarina, pa cak i ukoliko je rijec o proizvodnji za osobne potrebe, nije u skladu sa EU! Kad pricate o necemu nemojte tako generalizirati! Mozda, kod vas, vinogradi nisu isplativi, ali kod mene jesu! Nikad losija godina, a veca potraznja! Podrumi su prazni! U mom kraju, npr. nema ni s od stocarstva, niti ga treba biti, a zamislite u istoj zemlji zivimo!

    • 14. oktobar 2014 | 11:40

      .

      @krstan Srbin pod dinarom

      Pravopis i gramatika!!!!!!!!!!!!!

  • Mile

    14. oktobar 2014 | 08:20

    Tako to rade pametni ljudi u EU kad se udruže i rade zajedno za očuvanje tradicije iako nije njihova!

  • Nebitno

    14. oktobar 2014 | 00:39

    Ko je lud da stavi rakiju u banku. Jel ima kamata,ako ima moze. :D

  • Шумадинац

    14. oktobar 2014 | 00:29

    Глупост а и чему служи

  • Sokobanjac

    13. oktobar 2014 | 23:52

    Samo sajkaca I kokarda ce da im fali...

  • louigi

    13. oktobar 2014 | 23:32

    Mozete da radite sta hocete ali prava sljivovica je srpska 100% kao sto je konjak francuski.

    • 14. oktobar 2014 | 00:34

      Ivy

      @louigi

      Ja samo znam da su to neusporedive stvari! Nakon dvi casice te vase, jos dva dana posli trazis glavu! Bar ja jesam! :D

    • 14. oktobar 2014 | 02:13

      Butragenjo

      @louigi

      Naravno. Sljiva je inace kao vocka srpska jedan kroz jedan.

    • 14. oktobar 2014 | 09:19

      Vallis Aurea

      @louigi

      Takve stvari, znaci raznorazni specijaliteti hrane i pica, nikada nisu nacijonalni nego uvijek regionalni. Ili mozda sada i sljive nose srpske gene u sebi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA