RTS OTVORIO MUZIČKU RIZNICU: Uživajte besplatno uz najveće hitove sa ovih prostora! (VIDEO)

PGP RTS odlučio je da besplatno otvori svoju riznicu sa više od 150.000 pesama, postavivši ih na Jutjub. Na spisku su se između ostalog našli i Zvonko Bogdan, Predrag Cune Gojković, Ivo Robić, Yu Grupa, EKV, Električni orgazam

  • 0

Evo lepih vesti za sve ljubitelje dobre muzike koju je godinama bilo teško naći na Internetu.

Naime, PGP RTS odlučio je da besplatno otvori svoju riznicu sa više od 150.000 pesama, postavivši ih na Jutjub.

Tako je pravo muzičko blago sakupljano više od 60 godina, postalo dostupno svima u digitalnom formatu, a mnogo je urađeno i na kvalitetu zvuka, s obzirom na to da stari hitovi zvuče kao da su snimani pre neki dan u studiju.

Na spisku su se između ostalog našli i Zvonko Bogdan, Predrag Cune Gojković, Ivo Robić, Yu Grupa, EKV, Električni orgazam...

Zahvaljujući mogućnostima oglašavanja koje Jutjub nudi, iz RTS-a naglašavaju za sajt netokracija.com da će na osnovu broja pregleda biti isplaćena finansijska nadoknada autorima pesama i kompozicija, kao i da je u pripremi otvaranje i druge riznice koja će biti sačinjena od video materijala koji reflektuje srpsku kulturu, ali i dokumentuje dešavanja širom bivše Jugoslavije.

Svakako interesantan potez javnog medijskog servisa Srbije, otvara pitanje da li će se na sličan potez odlučiti i drugi regionalni servisi čije audio i video arhive i dalje nisu dostupne na Internetu, a koje predstavljaju pravo kulturno blago svake od zemalja.

(Telegraf.rs / Izvor: netokracija.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA