SENZACIONALNO: Legendarni tuneli ispod Novog Sada - POSTOJE! (VIDEO)

 
  • 2

Pojedini Novosađani su po pronalasku tunela pomislili da on predstavlja deo mreže tunela koji spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom grada, što se pominje u mnogim pričama koje su do sada imale status “legendi“

Tokom izvođenja radova na gradnji toplovoda u novosadskom naselju Liman 4 pronađen je podzemni tunel.

Pojedini Novosađani su po pronalasku tunela pomislili da on predstavlja deo mreže tunela koji spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom grada, što se pominje u mnogim pričama koje su do sada imale status “legendi“.

Prema informacijama koje je 021.rs nezvanično dobio od ljudi koji se bave istorijom grada, ovde se ipak ne radi o tunelu koji koji bi potvrdio staru urbanu legendu o postojanju tunela, koji su od Tvrđave vodili ispod Dunava, ne samo do Novog Sada, već i Futoga i drugih naseljenig mesta u okolini, prenosi portal 021.rs.

Naime, kada se pogledaju fotografije, u pitanju je stari kanalizacioni kolektor koji je građen polovinom dvadesetog veka, pre nego što je Novi Sad počeo da ugrađuje azbestno-betonske cevi za potrebe kanalizacije.

Kako 021 saznaje, o ovom otkriću izvođač radova je obavestio nadležne gradske organe i trebalo bi da uslede raskopavanje i utvrđivanje kuda vodi ovaj tunel, kao i da li će uslediti njegovo zatvaranje.

Zbog problema sa katastrom komunalne infrastrukture, koji sadrži podatke o svim kanalizacionim, vodovodnim i drugim mrežama pod zemljom, i koji nije ažuriran i vođen prethodnih decenija, prilikom izvođenja radova, često dolazi do situacija da se pronađu tuneli, cevi, kablovi, koji ne bi trebalo tu da se nalaze, te dolazi do havarija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,

    13. oktobar 2014 | 00:35

    maaasala, ocu i ja da budem sa tim prvim istrazivacima sto ce uci u tunel :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA