GREŠKA: Evo kako ste evro danas mogli da kupite za 5 dinara jeftinije! (FOTO)

 
  • 0

Prema aplikaciji "Kursna lista" prodajni kurs evra danas je iznosio 116,06 dinara, dok je kupovni bio 115,36. Iako je jasno da je autor aplikacije napravio grešku, ova vest je mnoge makar na trenutak obradovala. Narodna banka Srbije demantovala je da se radi o njihovoj aplikaciji

Oni koji na svojim android telefonima imaju aplikaciju "Kursna lista" i koji je redovno koriste jutros su se svakako obradovali.

Naime, prema podacima skinutim sa ove aplikacije dinar je danas ojačao prema evru, te je prodajni kurs iznosio 116.06, a prodajni 115,36 dinara. Da ste danas kupovali evre, prema ovoj kursnoj listi mogli ste čak i da "zaradite".

Nažalost, ova kursna lista previše lepo izgleda da bi bila istinita. Ko god da je autor aplikacije, danas je napravio veliku grešku, jer ovi podaci ne odgovaraju zvaničnim podacima Narodne banke Srbije. Zvanični kupovni kurs na današnji dan, 10.10.2014,  iznosi 119,79 dinara, dok kupovni iznosi 119,08.

Vrlo brzo, greška je ispravljena, a na aplikaciji se pojavio pravi kurs.

Nezvanično, iz Narodne banke Srbije za Telegraf su rekli da ova aplikacija nije zvanična aplikacija te ustanove.

(M. B.)

 

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA