ZAR OVDE DA SE LEČIMO? Ovako izgleda plafon ordinacije za kožna oboljenja (FOTO)

 
  • 4

Nadležni iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Nišu kažu da se više od godinu dana bezuspešno obraćaju Ministarstvu zdravlja RS i Gradu kako bi im pružili pomoć za sanaciju štete od elementarnih nepogoda "teške" tri miliona dinara

Na društvenim mrežama je osvanula zastrašujuća fotografija koja nas, ma koliko se očajnički trudili da pobegnemo od toga, podseća na surovu realnost u kojoj  živimo.

Naime, studentkinja Ljubica Vlahović prilikom jednog od sistematskih pregleda uslikala je plafon iznad ulaznih vrata ordinacije za kožna oboljenja Studentske poliklinike u Nišu, koji istini za volju više podseća na plafon neke straćare nego na krovnu konstrukciju ustanove u kojoj se leči mladost Srbije.

"Ovo sam uslikala jutros, to je plafon iznad ulaznih vrata ordinacije za kožna oboljenja studentske klinike u Nišu. Možda u zahteve da dodamo da nas ne leče po svinjcima? Ili bi to bio još jedan nemoguć zahtev?" - napisala je Vlahovićeva na svojoj Fejsbuk stranici iskazujući svoje negodovanje.

Njen komentar je, razume se, pokrenuo lavinu drugih, a Vlahovićeva je za Telegraf izjavila da ovo nije jedino sporno mesto u poliklinici u niškom Bulevaru dr Zorana Đinđića.

- Ovde sam se slučajno zatekla, pa sam tu i napravila snimak. Inače, verujte mi na reč sličnih mesta u ovoj poliklinici ima koliko hoćete - objašnjava Ljubica.

Kako bismo čuli i drugu stranu priče kontaktirali smo nadležne iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Nišu, koji su nam odmah na početku razgovora objasnili da više od godinu dana bezuspešno pokušavaju da saniraju ambulantu Zavoda u ulici dr Zorana Đinđića, ali da su oni koji bi trebalo da im pomognu - gluvi na njihove molbe.

- Problem datira iz 2013. kada je usled elementarnih nepogoda oštećena hidroizolacija na krovu. Voda je vremenom počela da se sliva niz zidove napravivši još veću štetu, a situacija se dodatno pogoršala nakon poplava koje su ove godine zadesile Srbiju - objašnjavaju nam nadležni iz pravne službe Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Nišu nastavljajući - Prvi zahtev za hitnu sanaciju štete Ministarstvu zdravlja RS, pa potom i Gradu kao osnivaču poliklinike poslali smo u februaru 2013. godine. Sledeći zahtev smo poslali na iste adrese u junu ove godine, pa zatim i u septembru... Niko od nadležnih nam do dan-danas nije odgovorio - objasnili su nam iz niške poliklinike dodajući da prema njihovoj proceni ukupna šteta iznosi ni manje ni više do tri miliona dinara!

Ne ostaje nam ništa do da apelujemo na one koji treba, da prestanu da okreću glavu i obrate pažnju na ovaj problem koji svakako nije mali i koji mnogo toga govori o nama.

(Katarina Vuković)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • אלעזר

    9. oktobar 2014 | 21:02

    To je odeljenje ZA kožna oboljenja,NE protiv,šta vas čudi?

  • mirko

    9. oktobar 2014 | 18:41

    Ovde treba sav malter obiiti ostaviti da se dobro osuši premazati zaštitnim sredstvom protiv budje, ponovo omalterisati pa tek potom okreciti, od ove budje se dobijaju mnoge bolesti kao napr. Asma itd. Sramota

  • serlok

    9. oktobar 2014 | 17:41

    Pa ljudi,vi ne znate da to tako i treba da izgleda??? To je najnovija krec farba,da se narod oseca kao kod kuce,jer i kucni krovovi prokisnjvaju i hvata se vlaga. To tako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA