MILJENICA DŽIHADISTA: Ovu plavušu članovi Islamske države obožavaju!

 
  • 20

- Jedan dečko mi je rekao koliko bih bila lepa u hidžabu, drugim rečima koliko bih bila lepa kad bih se pokrila i izgledala kao vernica. Drugi me je pitao da se udam za njega - napisala je Dženifer Vilijams koja je vrlo brzo postala popularna među simpatizerima Islamske države

Dženifer Vilijams, plavuša iz Teksasa, prošle nedelje je od nepoznate devojke postala jedna od najpopularnijih na Tviteru. Sve zahvaljujući propagiranju islama koje su pripadnici ozloglašene teorističke organizacije Islamska država protumačili kao podržavanje njihovih aktivnosti.

- Jedan dečko mi je rekao koliko bih bila lepa u hidžabu, drugim rečima koliko bih bila lepa kad bih se pokrila i izgledala kao vernica. Drugi me je pitao da se udam za njega - napisala je Vilijamsova na blogu Lafere Vilijams. Ona je inače istraživač na Brukings Institutu i godinama je proučavala verski ekstremizam i Bliski istok, pre no što je shvatila da nikad nije pročitala Kuran.

A kada je to napokon učinila, u njemu je pronašla odgovore na pitanja o moralu i veri koje je tražila od detinjstva. Ona je pre tri godine prešla u islam i sad je u poziciji da stalno mora da brani svoju veru zbog ekstremista koji je izvrću na nasilje.

Na Tviteru je naišla na popularan haštag #muslimapologies (izvinjenja muslimana) pod kojim se muslimani širom sveta izvinjavaju za nasilje sa kojim nemaju nikakve veze. Tu se mogu pronaći mnoga izvinjenja, a Vilijamsova je odlučila da ostavi svoje.

- Žao mi je što sam pročitala Kuran tek sad i saznala nešto o terorističkim uverenjima, a čitanje ove svete knjige je rezultiralo mojim prelaskom u islam - navela je ona.

Ubrzo potom, njen profil je postao veoma poznat i preplavljen novim pratiocima i njihovim porukama. Njen tvit je podeljen još 12.000 puta, a u roku od nekoliko dana, stigla je do 7.000 pratilaca, za razliku od pređašnjih 40. Međutim, kad je shvatila o čemu se radi to joj se uopšte nije svidelo.

 

- Počela sam da primećujem poremećen trend - na stotine ljudi koji su počeli da me prate imali su zastave ISIS-a na svojim profil slikama, zatim fotografije sa oružjem dok stoje ispred zastava Islamske države - izjavila je ona šokirana svojim uticajem.

Nedugo zatim ona je videla grafit ISIS-a u Vašingtonu, slikala ga u svrhu proučavanja istog, ipak njen post je protumačen potpuno suprotno.

- Nisam znala da će moj tvit sa ISIS-ovim grafitom da iskoriste sledbenici Islamske države koji su već bili oduševljeni mojim preobraćanjem u islam, ali se upravo to dogodilo- navela je ona i dodala da ne podržava IS i izrazila čuđenje što to uopšte mora da napominje.

Međutim, povratka više nije bilo jer je postala veoma popularna čak i u Saudijskoj Arabiji.

Vilijamsova ističe da joj se ni malo ne dopada što je ISIS iskoristio njenu priču za svoju propagandu, ali odlučila je sve da iskoristi na najbolji mogući način, pa je svojim novim obožavaocima napisala:

- Pokušajte da pročitate Kuran, umesto Tvitera. Moj život se promenio na bolje, možda se i vama desi isto - zaključila je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    6. oktobar 2014 | 15:48

    Sad je valjda doslo vreme da procitas Bibliju , posto verujem da nju nisi ni primirisala ! Za ocekivati je da se vratis u hriscanstvo, jer tamo nikada nisi ni bila, jer znamo da je USA 90% sektaska drzava.

  • ironičar

    6. oktobar 2014 | 16:34

    Klasična američka plavuša. Glupa ko kamen, šta reći drugo.

  • Jack bgd.

    6. oktobar 2014 | 16:42

    Ako te se docepaju shvatices do kraja njihovu religiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA