Hrvatski penzioner zamenio Darka Šarića?

 
  • 2

Prema pisanju argentinskih medija, akcija je započeta pre godinu dana kada su inspektori došli do informacija o grupi koja u Argentinu dobavlja kokain iz Bolivije i krijumčari je u Urugvaj, a na čijem čelu se nalazio osamdesettrogodišnji Hrvat

Zbog pokušaja šverca 65 kilograma kokaina u Urugvaj i Evropu, u Argentini je uhapšen V. M. (30), advokat poreklom iz Hrvatske, kog je njegov 83-godišnji otac uvukao u posao krijumčarenja drogom.

Ovu akciju je pre nekoliko dana izvela argentinska policija i uhapsili su šest pripadnika narko grupe, a do njih su došli na osnovu informacija američke uprave za suzbijanje droge (DEA).

Prema njihovim informacijama, droga je trebalo da bude prebačena brodom u Evropu.

Najveći deo pošiljke je zaplenjen kod uhapšenog V. M. koji se pretvarao da je turista koji je došao u posetu porodici u Argentinu, a njegov otac koji ga je uvukao u posao, je hrvatski državljanin i sumnja se da je upravo on bio "najjača karika" ove grupe, jer se smatra da je on bio glavni finansijer nabavke i krijumčarenja droge.

U akciji je zaplenjeno ukupno 80 kilograma kokaina, a policija je pretresla i više lokacija u okolini Buenos Ajresa i Rio Negra te Salta.

Advokata su inspektori uhapsili s drogom dok je pokušavao da se sa svojim automobilom ukrca na brod sa kojim je trebalo da ide do nemačkog grada Kolna, a sa njim su se nalazi supruga i dvogodišnji sin.

Imamo dokaze da je 83-godišnjak bio šef bande i da je nedavno u šverc droge uvukao i svog sina - rekao je jedan od inpektora koji je dodao da su pronašli i vage za merenje, plastičnu foliju i druge predmete koji se koriste za pakovanje droge.

- Došli smo i do dokumentacije koja će nam poslužiti u nastavku istrage - rekli su na konferenciji za štampu, a dodali su i da je oduzeto osam mobilnih telefona, pištolj, dva automobila i određeni iznos novca.

Prema pisanju argentinskih medija, akcija je započeta pre godnu dana kada su inspektori došli do informacija o grupi koja u Argentinu dobavlja kokain iz Bolivije i krijumčari je u Urugvaj.

Osamdesettrogodišnji narko bos je iz Hrvatske u Argentinu emigrirao kada je imao 18 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: novilist.hr)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr dabic

    25. septembar 2014 | 14:59

    Veliki vernici hrvati Nije moguce oni su uvek u pravu i nevini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA