VIDI I BUDI VIĐEN: Ovako DHL brine o biciklistima u Srbiji

 
  • 0

U želji da se biciklisti osećaju bezbednije na ulicama naših gradova, zaposleni kompanije DHL Srbija su tokom uličnih akcija u Beogradu, Novom Sadu i Nišu razgovarali s biciklistima o važnosti njihovog pravilnog obeležavanja i osvetljavanja

U subotu, 20. septembra 2014. godine, volonteri kompanije DHL-a, u sklopu svoje već tradicionalne akcije "Dani dobre volje", a u saradnji sa predstavnicima Komiteta za Bezbednost Saobraćaja, razgovarali su sa biciklistima i obeležavali su njih i njihove bicikle svetlosnim prslucima i trakama.

Ovogodišnja manifestacija održala se na pet odabranih lokacija širom Srbije: Trg Republike, "Kej Oslobođenja" kod hotela Jugoslavija (Zemun), Trg Kralja Milana (Niš), "Štrand" (Novi Sad) kao i ispred Carinskog Skladišta DHL-a u Novim Banovcima.

U 2013-oj godini na ulicama širom Srbije u saobraćajnim nesrećama život je izgubilo 59 biciklista, a mnogo više je teže ili lakše povređeno. Kako bi se smanjio broj poginulih i povređenih na ulicama naših gradova ova manifestacija ima za cilj da upozori, podseti, skrene pažnju i edukuje sve učesnike u saobraćaju, a prvenstveno neoprezne vozače, jer biciklisti najčešće stradaju zato što ih ostali učesnici u saobraćaju nisu pravovremeno uočili.

Istovremeno, želimo da ovom akcijom pomognemo i biciklistima da shvate neophodnost pravilnog obeležavanja i osvetljavanja kako bicikala tako i njih samih.

U želji da se naši biciklisti osećaju bezbednije na ulicama naših gradova, zaposleni kompanije DHL Srbija su se, u sklopu globalne akcije Deutsche Post DHL-a, družili sa članovima biciklističkih društava i poslali su jedinstvenu poruku Vidi i budi viđen!

"Deutsche Post DHL" je društveno odgovorna korporacija koja ima različite programe za očuvanje životne sredine, unapređenje društvene zajednice i edukaciju. U kontekstu društveno odgovornih korporativnih aktivnosti koje kompanija Deutche Post – DHL konstantno preduzima na svetskom nivou, kao i posebne globalne akcije "DHL dan za volontiranje", koja se već šestu godinu u septembru sprovodi u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA