POLICIJA SPREČILA PAKLENI PLAN: Islamisti hteli da odseku glavu slučajnom prolazniku! (VIDEO)

 
  • 4

Postoje dokazi kako su teroristi smislili plan prema kojem bi oteli slučajnog stanovnika Sidneja, umotali ga u zastavu Islamske države i potom pogubili odrubljivanjem glave, a planirali su sve to da snime kamerom

Australijska policija je danas, u ranim jutarnjim satima, sprovela antiterorističku akciju u najvećem gradu Australije, Sidneju. Više od 800 policajaca učestvovalo je u operaciji Apl bi, javljaju australijski mediji. Uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih da su članovi terorističke organizacije koja je planirala jezivu akciju.

Naime, postoje dokazi kako su teroristi smislili plan prema kojem bi oteli slučajnog stanovnika Sidneja, umotali ga u zastavu Islamske države i potom pogubili odrubljivanjem glave, a planirali su sve to da snime kamerom.

- Za direktno podsticanje na teroristički čin odgovoran je Australijanac koji je, izgleda, jedan od vođa IS-a u Australiji. Tražio je od pripadnika potencijalnih terorista da orkestriraju smaknuće odrubljivanjem glave usred Australije - izjavio je australijski premijer, Toni Abot. Reč je o Omardžahu Azariju, protiv koga je sud samo nekoliko sati nakon hapšenja u jednom sidnejskom predgrađu podigao optužnicu koja ga tereti da je planirao teroristički napad u Australiji.

Baralei se sumnjiči da je regrutovao brojne Australijance koji se sada bore na strani islamističke grupe a cilj im je da uspostave kalifat u Iraku i u Siriji.

- Policija veruje kako je uhapšena grupa imala nameru da planirane zločine vrlo brzo sprovede u delo - nastavlja Abbot.

Slična policijska akcija sprovedena je i u drugom, australijskom gradu - Brizbejnu. I tamo su privedeni osumnjičeni za regrutovanje i smeštaj osoba koje su posle slali u Siriju kako bi se tamo pridružili snagama Islamske države.

Pogledajte snimak hapšenja osumnjičenih:

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA