SIVO NEBO NAD SRBIJOM: Danas kiša i grmljavina!

 
  • 1

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak biti pretežno oblačno i sveže vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno, uz obilnije padavine. U utorak očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a od srede uglavnom suvo i toplije vreme

U Srbiji će danas biti umereno do znatno oblačno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinama, uglavnom posle podne i uveče, kada se očekuju i obilnije padavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju, u severozapadnim i zapadnim predelima u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura vazduha iznosiće od 14 do 18, a najviša od 20 na severozapadu do 28 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će danas biti umereno do znatno oblačno vreme povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, kada se očekuju i obilnije padavine. Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura vazduha iznosiće 18, a najviša 24 stepena.

U upozorenju za područje Srbije do 15. septembra navedeno je da se za dane vikenda 13. i 14. septembra i početkom naredne sedmice očekuju obilnije padavine, u većini mesta oko 30 litara po metru kvadratnom za 12 časova. Lokalno, uglavnom u centralnim, severnim i istočnim krajevima, očekuje se i do 50 litara po metru kvadratnom za 24 sata.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 20. septembra, u nedelju i ponedeljak biti pretežno oblačno i sveže vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno, uz obilnije padavine. U utorak očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a od srede uglavnom suvo i toplije vreme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA