OVO JE BUDUĆNOST RATOVANJA: Američki superbrzi tenk koji se izmiče raketama! (VIDEO)

Program GXV-T radi na razvoju eksperimentalnog vozila koje izgleda kao futurističko iz video-igrica sa neverovatnim i do sada neviđenim performansama, koje će promeniti budućnost ratovanja

  • 25

Američka vojna agencija za razvoj napredne vojne tehnike DARPA predstavila je prošle sedmice svoj koncept budućnosti bornih vozila.

Program "Ground X-Vehicle Technology" (GXV-T) radi na razvoju eksperimentalnog vozila koje manje izgleda kao klasičan tenk, a mnogo više kao futuristička transportna vozila iz video-igrica.

Umesto teškog oklopa i gusenica, karakteristika vozila budućnosti biće velika brzina i okretnost, a uz pomoć autonomnog sistema koji otkriva pretnje kao što su antitenkovski projektili moći će da se izmakne pred pretnjom na dva načina: naglom promenom brzine i smera ili naglim "saginjanjem". Set odbrambenih mera zaokružuje reaktivni oklop, koji se automatski postavlja između vozila i pretnje.

Konačni cilj je stvaranje bornih kola koja opslužuje manja posada, koje pruža bolji pregled bojišta i samostalno pomaže u izmicanju i zaštiti od nadolazećih pretnji. DARPA će prototip vozila razvijati iduće dve godine, kada se očekuje prvi prototip.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: smashpipe.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gagi

    9. septembar 2014 | 18:21

    Aha moze ali u crtanim:)

  • Nenad

    9. septembar 2014 | 17:25

    I onda nabasa na Srbina! Resicemo i ovaj problem kao i onda kad smo ih obarali protiv-gradnim raketama i mikrotalasnom.

  • Bg

    9. septembar 2014 | 19:20

    A sta radi kad naleti na minu?skace? A ako se ispale dva projektila u isto vreme?nestane? Mocni rendzeri su realniji od ovoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA