EVAKUISAN LONDONSKI AERODROM: Pronađen sumnjiv paket, proveravaju se putnici!

 
  • 5

Zbog blokade je nastao potpuni kolaps u saobraćaju, pa satima nije moglo da se priđe aerodromu. Veliki broj policijskih automobila s rotacijama neprestano je kružio oko "Lutona"

Londonski aerodrom "Luton" danas je evakuisan pošto je uočen sumnjiv paket u prostoru za bezbednosnu proveru putnika.

Policija Bedfordšira saopštila je da je u 17.15 časova sprovela kontrolisanu eksploziju na aerodromu posle pronalaska sumnjivog paketa. Policajci kažu da da je objekat uništen i da, iako je bio sumnjiv, nije predstavljao veću opasnost. Aerodrom je ponovo otvoren za saobraćaj, a niko nije uhapšen povodom incidenta, prenosi "BBC".

Policija je uspešno zabvršila istragu na terminalu i potvrdila da je "Luton" sada siguran za regularane polaske, navodi se na internet stranici ovog aerodroma. Svi letovi bili su otkazani, a prilazni putevi zatvoreni.

Zbog blokade je nastao potpuni kolaps u saobraćaju, pa satima nije moglo da se priđe aerodromu. Bio je prisutan i veliki broj policijskih automobila s rotacijama koji su neprestano kružili oko "Lutona".

U okolini, i na samom aerodromu, su se nalazili i građani Srbije koji su imali let za Beograd u 19:20 časova. Pitanje je koliko je njih uspelo i da se ukrca na planirani polazak. Dolazak na beogradski aerodrom očekuje se u 23.40 časova.

Aerodrom se nalazi severozapadno od Londona i uglavnom se koristi za letove na kraćim relacijama, podseća agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA