Kulinarski obračun u Metropolu: Novinari uživali u indijskim specijalitetima povodom premijere filma (FOTO)

 
  • 0

Nesvakidašnji kulinarski obračun održan je u glamuroznom ambijentu hotela Metropol povodom beogradske premijere filma „Indijski začin na francuski način“ koja je zakazana za 4. septembar. Neobičnom takmičenju prisustvovali su mnogobrojni novinari i poznate ličnosti

Mnogi novinari prisustvovali su nesvakidašnjem kulinarskom obračunu, koji je organizovan u glamuroznom hotelu Metropol povodom početka prikazivanja filma "Indijski začin na francuski način".

Povod kulinarskog obračuna, prenetog sa velikog platna u realnost, imao je dva povoda. Najpre, beogradsku publiku večeras čeka premijera filma „Indijski začin na francuski način“ sa Helen Miren u glavnoj ulozi, a drugi povod je bio proslava godinu dana postojanja 24 Kitchen Best Food online koncepta na domaćem tržištu.

Prisutne je animirao Milan Nikolić, glavni urednik magazina Esquire koji se ovom prilikom oprobao u ulozi voditelja. Na samom početku, on je predstavio timove koji su odmerili kulinarska umeća, kao i poznate ličnosti koje su učestvovale u ovom takmičenju.

Priliku da odmere svoja kulinarska umeća imala su tri tima, a svaka takmičarska ekipa je mogla da se pohvali poznatom ličnosti koja ih je predvodila.

Ekipa bioskopa Cineplexx, predvođena glumicom Natašom Tapušković, koja igra glavnu ulogu u najnovijem filmu Darka Lungulova "Spomenik Majkl Džeksonu", novinarima je pripremila riblju čorbu i filete šarana na indijski način, dok je Blitz Film & Video tim, distributer novog ostvarenja čiju produkciju potpisuju Stiven Spilberg i Opra Vinfri, spremio je pikantnu piletinu s pavlakom i indijskim orahom, a u tome im je pomogla Suzana Šuvaković Savić, prvakinja beogradske opere.

- Bilo mi je jako zanimljivo da budem deo kulinarskog takmičenja. Sa lakoćom smo napravili tim jer se na samom početku prepoznala lepa enegrija i želja da nešto napravimo iz ljubavi. U hodu smo dodavali još neke stvari kako bi jelo ipak bilo na "srpski način" - rekla je primadona Opere Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić.

Tim 24 Kitchen Best Food je, uz pomoć Leontine Vukomanović kao gostujuće zvezde u timu, pripremio ukusne samose na dva načina uz pečurke i krompir u kariju i cimetu.

Ekipa Orient Emporiuma bila je zaslužna za neverovatan indijski ambijent koji je dočekao preko stotinu posetilaca hotela Metropol ove večeri, dok su sva jela pripremljena sa Kotanyi začinima.

Radnja filma prati život mladog indijskog kuvara koji u potrazi za boljim životom dolazi na jug Francuske - idealno mesto za otvaranje indijskog restorana, sve dok se ne umeša šef kuhinje "Sol Plerora”, klasičnog francuskog restorana koji vodi gospođa Malori koju glumi oskarovka Helen Miren.

Kada dva majstora ukrste koplja, pokazaće se da bitka ponekad može dovesti do neslućenih rezultata – ljubav prema stvaranju prevazići će gorki ukus konkurencije, a prožimanje ukusa novog podneblja i misterioznog, neponovljivog Hasanovog talenta stvoriće čaroliju koja neće ostaviti ravnodušnom čak ni Madam Malori…

Beogradska publika će moći da uživa u najnovijem ostvarenju reditelja Stivena Spilberga, "Indijski začin na francuski način" od četvrtka, 4. septembra. Podsećamo da je izdavačka kuća Vulkan nedavno objavila istoimenu knjigu.

(Mihajlo Pavić)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA