Taksista priznao: Hteo sam da ga onesvestim ključem za točkove zbog 150 evra! (FOTO)

 
  • 7

Taksista Saša S. (36) iz Kragujevca, osumnjičen za teško ubistvo Braniše Karića, rekao je pred tužiocem da nije imao nameru da ubije, već samo da onesvesti nesrećnog čoveka kako bi mu oteo 150 evra. Sašu kolege opisuju kao mirnu osobu

Taksista Saša S. (36) iz Kragujevca, osumnjičen da je ubio teško pokretnog Branišu Karića (62) iz Badnjevca kod Batočine, priznao je ubistvo. On je pred tužiocem rekao da se kaje i da nije imao nameru da ubije Karića, već samo da onesvesti udarcem ključem za menjanje točkova. Hteo je da otme 150 evra koje je ubijeni imao kod sebe.

U taksi službi gde radi Saša S. kažu da je od svih kolega, on poslednji na koga bi mogli da posumnjaju kada je u pitanju ovakav zločin.

- On se razveo, ima ćerkicu iz prvog braka, pa se pre mesec dana ponovo oženio. Skoro svakoga dana sa njim bih popio po piće nakon posla. U pitanju je miran čovek, ma pre bih u rođenog sina posumnjao nego u njega. Nikada se mušterije na njega nisu žalile, po tome je jedinstven. U subotu ujutru došao je normalno na posao, kao i svakoga dana. Policija je više puta dolazila u naše taksi udruženje, da bi proverila ko je u kom trenutku bio na kojoj lokaciji u petak i subotu. Svi smo ubeđeni da je u pitanju neka greška - kaže kolega Saše S.

M.S, supruga uhapšenog, od jučerašnjeh hapšenja muža je van sebe od šoka. Njoj je Saša u petak uveče priznao samo da je imao "neprijatnost na poslu“.

- Ispričao mi je da ga je pozvala stalna mušterija iz sela Badnjevac, stariji čovek, i da je tražio prevoz do grada. Kada ga je Saša dovezao u Kragujevac, čovek ga je zamolio da mu u menjačnici razmeni 20 evra. Posle toga ga je Saša odvezao nazad u Badnjevac. Mušterija mu je tražila da ga malo sačeka ispred dvorišta, ali su se ubrzo iz kuće začuli pucnji, pa se Saša odmah vratio za Kragujevac. To je sve što mi je on rekao. Došao je kući u petak uveče i nigde više nije izlazio - objašnjava zbunjena supruga osumnjičenog za ubistvo.

Kragujevačka policija je, nakon prvih podataka istrage i forenzičke analize tela, vreme ubistva "smestila“ u subotu pre podne, ali novi podaci pokazuju da se sve desilo pre, najverovatnije u petak posle podne. Meštani sela Badnjevac juče su za Telegraf tvrdili da su Branišu poslednji put videli u petak oko 13 sati, kako ga taksi vozi od nekud ka kući. Kako je telo ubijenog završilo par kilometara dalje, na atarskom putu kraj njiva, pokazaće dalja istraga. Prema onome šta se za sada zna i tragovima i količini krvi u šipražju kraj puta, sve ukazuje da je Braniša Karić ubijen na mestu gde je i nađen.

Podaci o 150 evra koje je žrtva imala kod sebe još su veća misterija, s obzirom da je u pitanju vrlo siromašna osoba. Sa druge strane, Karić je od preminulih roditelja nasledio njive i šumu, pa se pretpostavlja da je nešto od toga nedavno prodao. Braniša Karić bio je psihički bolesna osoba, a nakon povrede noge pre par meseci, jedva se kretao. Bio je nemoćna žrtva. Osumnjičenom Saši S. određen je pritvor do 30 dana.

(M. R.)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shn

    3. septembar 2014 | 16:05

    Svi su mirni i omiljeni u drustvu...

  • Vericca

    3. septembar 2014 | 16:05

    4x40 godina kazne pa nek razmislja ..

  • nartlin dirtlon

    3. septembar 2014 | 18:14

    Smijem da se kladim da je tih 150 eura trazio tom siromahu da bi mu ih 100% dao. Kako ljudi mogu da dizu ruku na slabijeg od sebe ne shvatam. Na invalida kljucem od guma!!! Ma 40 godina i zdravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA