Ovo su svi napadi Albanaca na srpsku policiju!

 
  • 16

Poslednji u nizu napada u Kopnenoj zoni bezbednosti jeste incident u kojem je sinoć preminuo pripadnik Žandarmerije, Stevan Sinđelić. Međutim, priča se ne završava na ovome jer to nije ni prvi ni jedini obračun

Incident u kome je od posledica ranjavanja preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić samo je jedan u nizu koji gotovo redovno izazivaju Albanci šumokradice u zoni Kopnene bezbednosti.

Šumokradice iz podujevske opštine pucali su 17. aprila ove godine u ataru kuršumlijskog sela Vukojevca na pripadnike policije. U incidentu niko nije povređen, a o napadu su obaveštene mirovne snage na Kosovu i Metohiji.

U ataru kuršumlijskog sela Trpeze, 3. oktobra 2013. godine pripadnici policije uhapsili su Albanca koji je nelegalno sekao šumu. Prilikom hapšenja, policija je zaplenila traktor i testeru sa pratećim šumskim alatom.

Nedelju dana ranije, takođe u ataru Trpeze uhapšena su trojica Albanaca u nelegalnoj seči šume.

Više kradljivaca drva su 8. jula 2013. godine u ataru sela Borovac pucali na pripadnike Žandarmerije. Kosovska policija navela je o tom događaju da je pucano na ljude koji su otišli da seku drva "sa srpske strane", kao i da je "povređeno šest osoba kojima je prižena medicinska pomoć u Prištini".

Policija u Prokuplju uhapsila 29. maja iste godine F.P. (25) i R.P. (20) iz okoline Podujeva zbog bespravne seče i krađe šume na teritoriji Opštine Kuršumlija. Oni su uhapšeni kod sela Mačja Stena, u blizini administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.

Nepoznati napadači 8. novembra 2012. godine u regionu Gnjilana pucali na šestoricu Srba koji su u sopstvenoj šumi sekli drva.

Lopovi koji su krali drva iz šume u reonu administrativne linije s Kosovom, kod mesta Mačija stena u ataru sela Merdare, opština Kuršumlija, pucali su rafalima na patrolu Žandarmerije. To se dogodilo 29. avgusta 2012. godine, a povređenih nije bilo. Oni su, kako je tada saopšteno, do dolaska Žandarmerije bespravno posekli 200 stabala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    28. avgust 2014 | 15:44

    Da im se pokažu zubi,ne bi više.Ovako........

  • krajišnik

    28. avgust 2014 | 17:27

    E državo! Zašta mlad čovek dade život! Odgovorite adekvatno,bar jednom se ugledajte na ízraelce!

  • Душан

    28. avgust 2014 | 16:50

    То нису шумокрадице то су ТЕРОРИСТИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA