AFERA KAMERE: Policija opraštala milionske kazne poznatom pevaču i biznismenu!

U istražnoj dokumentaciji do koje je došao jedan dnevni list navodi se da postoje sasvim osnovane sumnje da je jedan od zamenika načelnika Saobraćajne policije lično naložio da se ad akta stavi više snimaka na kojima se vidi kako poznati pevač svojim džipom u centru Beograda prolazi na crveno svetlo i vozi zaustavnom trakom na auto-putu! Na taj način je kako se sumnja, državni budžet oštećen za najmanje milion dinara

  • 52

Šefovi policije nezakonito su godinama "stavljali u fioku" snimke sa kamera koje su moćnike i poznate javne ličnosti teretile za saobraćajne prekršaje - od vožnje žutom trakom do prolaska na crveno svetlo!

U istražnoj dokumentaciji do koje je došao dnevni list "Informer" navodi se da postoje sasvim osnovane sumnje da je jedan od zamenika načelnika Saobraćajne policije lično naložio da se ad akta stavi više snimaka na kojima se vidi kako poznati pevač svojim džipom u centru Beograda prolazi na crveno svetlo i vozi zaustavnom trakom na auto-putu! Na taj način je kako se sumnja, državni budžet oštećen za najmanje milion dinara.

- Dotični kolega je službenicama koje rade u Odeljenju za obradu i rasvetljavanje prekršaja u saobraćaju dao usmeni nalog da sve pšrekršaje koje svojim kolima počini ovaj pevač stavljaju sa strane i ne pokreću postupak protiv njega. One su pokušale da se pobune protiv toga, ali su ipak to morale da urade pod pretnjom otkaza - navodi izvor ovog lista.

 

Prema njegovim rečima na isti način je u više navrata zaštićen i poznati tajkun koji se u medijima pominje kao "jedan od najbogatijih Srba".

- Prema onome što smo do sada utvrdili, tom tajkunu i članovima njegove porodice za godinu dana je "oprošteno" oko 800.000 dinara kazni! - precizira izvor "Informera".

Ova saznanja niko nije hteo da zvanično komentariše. Ipak, nako što je ova afera otkrivena ministar policije Nebojša Stefanović izdao je nalog da se svi navodi provere.

- Svi koji su kršili zakon su najoštrije kažnjeni. Nedopustivo je da običan narod koji jedva sastavlja kraj sa krajem plaća kazne, a da raznorazni političari, pevači i biznismeni izigravaju ceo sistem - rekli su u kabinetu ministra Stefanovića.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulidža

    26. avgust 2014 | 13:52

    Odmah ovog načelnika na megatrend i da tamo doktorira

  • Panco

    26. avgust 2014 | 15:18

    A ako ne platis bus plus 73 din.kazna,a ako se pobunis izadjes u vestima.Eto ljudi to je srbija.

  • Mile

    26. avgust 2014 | 14:50

    Zašto ne objavite imena tog pevača i tajkuna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA