SAD SE VIDE PRAVI PRIJATELJI: Ovo su zemlje koje Srbiji nisu dale ni evro za poplavljene!

 
  • 38

Jermenija je jedina zemlja iz koje je Srbiji, ali ne i Bosni i Hercegovini, stigla donacija na ovoj konferenciji. Tako je, recimo, Danska, na ime pomoći poplavljenima u BiH donirala 7 miliona evra, Nemačka je za Sarajevo izdvojila pet miliona evra, Hrvatska 1,3 miliona evra, Pakistan 740.000 evra, a Egipat 25.000 evra

Na donatorskoj konferenciji za saniranje majskih poplava u Srbiji i BiH, koja je u Briselu održana 16. jula, Nemačka, Danska, Hrvatska, Pakistan i Egipat su u grupi država koje su donaciju uputile Sarajevu, ali ne i Beogradu.

Jermenija je jedina zemlja iz koje je Srbiji, ali ne i Bosni i Hercegovini, stigla donacija na ovoj konferenciji. Tako je, recimo, Danska, na ime pomoći poplavljenima u BiH donirala 7 miliona evra, Nemačka je za Sarajevo izdvojila pet miliona evra, Hrvatska 1,3 miliona evra, Pakistan 740.000 evra, a Egipat 25.000 evra. Jermenija je pak, Srbiji uplatila 74.000 evra.

Prilikom redovnog susreta sa novinarima početkom ovog meseca, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je govoreći o ovoj konferenciji rekao da će podaci biti zanimljivi za analizu, piše "Politika".

Komentarišući juče ovu listu, Dačić je rekao da ipak treba napomenuti da to ne znači da ove države nisu uopšte dale novac Srbiji ili da neće dati po nekom drugom osnovu, pa ističe da se radi samo o donacijama uplaćenim na konferenciji u Briselu.

Zanimljivo je međutim, i to što su, recimo, SAD u Briselu daleko više novca donirale BiH nego Srbiji. Tako je Sarajevu uplaćeno 14,4 miliona, a Beogradu dva miliona evra.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    16. avgust 2014 | 14:14

    Sta je to cudno ? Sve su to zlotvori koji rade sve da nas uniste...

  • vexystar

    16. avgust 2014 | 14:24

    Sta se bre cudite? Daju nam pomoc mi je rasprodamo. Daju nam pare mi potrosimo na letovanja politicara. Pa nisu vise ni ovi u svet lude ovce da ih sisamo

  • Žica

    16. avgust 2014 | 15:25

    Eto vam vasi prijatelji iz Evropske Unije, pa sad trcite kod njih za par centi i prodajte veru za EU veceru...ZIVELA RUSIJA/SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA