Uprkos primirju Izrael napao Gazu

 
  • 4

Dva sata pre isteka prethodnog prekida vatre ispaljena je najmanja jedna raketa na Izrael, saopštili su armija i vojska. Hamas, koji de fakto kontroliše pojas Gaze, porekao je da je bilo raketiranja preko granice

Izraelska armija napala je mete u pojasu Gaze rano jutros u odgovoru na raketnu vatru na Izrael, ubrzo nakon što su palestinski zvaničnici saopštili da je trodnevni prekid vatre produžen za još pet dana. Jedan neimenovani izraelski zvaničnik rekao je da je Izrael pristao na produženje, ali je vojsci naređeno da uzvrati u slučaju da se primirje prekrši.

- IDF (izraelske vojska) bila je spremna za tu mogućnost i odlučna je da nastavi da održava bezbednost građana države Izrael - navedeno je u saopštenju.

Izraelski mediji prenose da su pre ponoći izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar odbrane Moše Jaalon naredili vojsci da odgovori na kršenje prekida vatre. U međuvremenu je jedan od lidera Hamasa Musa Abu Marzuk potvrdio produženje.

Dva sata pre isteka prethodnog prekida vatre ispaljena je najmanja jedna raketa na Izrael, saopštili su armija i vojska.

Hamas, koji de fakto kontroliše pojas Gaze, porekao je da je bilo raketiranja preko granice.

Nekoliko minuta pre ponoći, kada je prekid vatre isticao, oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu i dve rakete su pale na otvoreno područje na jugu Izraela. Izveštaja o posledicama izraelskog udara nije odmah bilo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    14. avgust 2014 | 10:21

    Najmrzniji narod na svetu....koliko su samo podli,.....mislim na jevreje...i ne zanima me sta ce ko da pise i da komentarise ...tako stoje stvari...da njima padne vlast u ruke ...sve bi nas potamanili da bi samo oni i jedino oni bili na zemlji i uzivali ...stvarno mislim tako!!!!

  • U ime Allaha :)

    14. avgust 2014 | 12:54

    Nije dzaba Hitler rekao da je ih mogao sve poubijat,ali je ostavio par da vidi svijet zasto ih je ubijao.

  • Ringo

    14. avgust 2014 | 12:21

    Mozda je ovaj hamas izraelska tvorevina, da isele ovo jadno stanovnistvo i ociste zemlju od svih koji nisu jevreji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA