Ukrajinska vojska krenula u totalnu ofanzivu na Donjeck!

 
  • 27

Kijevske snage odsekle su Donjeck od drugog glavnog uporišta pobunjenika - Luganska na granici sa Rusijom. Snage antiterorističke operacije se pripremaju za završnu fazu oslobađanja Donjecka

Vojska Ukrajine priprema se za završnu fazu oslobađanja Donjecka od proruskih snaga, pošto je ostvarila značajnu prednost razdvojivši njihove redove, najavio je danas portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

Lisenko je rekao da su "Kijevske snage, sada, odsekle Donjeck od drugog glavnog uporišta pobunjenika - Luganska na granici sa Rusijom", prenela je agencija Rojters.

- Snage antiterorističke operacije se pripremaju za završnu fazu oslobađanja Donjecka. Naše snage su, u potpunosti, odsekle Donjeck od Luganska. Radimo na oslobađanje oba grada, ali bolje prvo oslobodi Donjeck - to je važnije - izjavio je Lisenko za Rojters.

Borba se se razvile u Donjecku u nedelju, pošto su vladine snage nastavile sa udarima na uporišta proruskih snaga koje su se povukle zbog ponude za bezuslovno primirje najavljeni samo dan ranije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA TO

    11. avgust 2014 | 10:46

    Šta je ovim ukrajincima pa Knin je pao za 12sati sustavnog i ciljanog granatiranja(u radiusu od 200m) i okupator poslan u bežaniju a celi Krajiški korpus potpisao predaju hrvatskoj vojsci a ovi već 3meseca tako mlako oslobađaju svoje gradove dok je Oluja95 trajala 2dana!

  • Veritas

    11. avgust 2014 | 10:44

    Putin ih zrtvovao da bi zadrzao Krim...

  • љути четник чека Шешеља

    11. avgust 2014 | 10:03

    Zivela Novorusija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA