ZARAŽENA I EVROPA: Misionar oboleo od ebole stigao u Španiju!

 
  • 1

Avionom je prevezena i španska časna sestra Huliana Bonoha Bohe koja nije pozitivna na ebolu, ali će ipak biti izolovana u bolnici dok se svi testovi ne obave

Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji, stigao je danas u Madrid i on je prvi pacijent od izbijanja epidemije ove bolesti u Africi koji je evakuisan u Evropu na lečenje.

Avion Erbas A310 sa medicinskom opremom dovezao je katoličkog sveštenika Migela Paharesa u vazduhoplovnu vojnu bazu Torehon u Madridu jutros u 8.15 časova, napisalo je špansko ministarstvo odbrane na Tviteru, preneo je AFP.

Avionom je prevezena i španska časna sestra Huliana Bonoha Bohe, koja je zajedno sa sveštenikom Migelom Paharesom radila u bolnici Seint Džozef u prestonici Liberije Monrovi. Ona nije pozitivna na ebolu, ali će ipak biti izolovana.

Španski sveštenik i časna sestra su odveženi u madridsku bolnicu Karlos III, koja je specijalizovana za tropske bolesti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apokalipso sviraj

    7. avgust 2014 | 12:40

    Supeeeeer!!!Sto vise da ih se doveze da budemo sigurni da ce da puste pelcer negde...Strasno,ovaj narod nije normalan.Isto kao i sa Amerikancima- zasto vracati kuci ljude za koje nema leka ni kod kuce i rizikovati zdravlje celog sveta prakticno?Sta me je briga sto su u specijalizovanoj bolnici,ako su uz sve mere zastite uspeli da se zaraze u Africi,zarazice i nekog u Evropi.Velika je ovo sprdnja,crno nam se pise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA