Ukrajinska vojska razorila pravoslavnu crkvu u Lugansku!

 
  • 12

Crkva nije u potpunosti uništena, ali su njeni zidovi ozbiljno oštećeni. U žestokim sukobima ukrajinskih i proruskih snaga u poslednja 24 sata poginulo je 18 ukrajinskih vojnika

Ukrajinska vojska danas je granatirala i razorila pravoslavnu crkvu u centralnom delu Luganska, saopštili su pripadnici lokalnih milicija.

Crkva nije u potpunosti uništena, ali su njeni zidovi ozbiljno oštećeni, dodali su oni, prenela je agencija Itar-Taš. Kako su naveli pripadnici lokalnih milicija, u prečniku od nekoliko kilometara oko crkve nema njihovih položaja, prenosi Itar-Taš.

Ranije danas, agencija AFP je izvestila da je u žestokim sukobima ukrajinskih i proruskih snaga, 18 ukrajinskih vojnika poginulo u poslednja 24 sata, saopštio je portparol vojske.

- U protekla 24 sata, 18 vojnika je poginulo i 54 su ranjena - rekao je Andrij Lisenko novinarima, preneo je AFP.

Ukrajinske snage prošle noći su prvi put bombardovale uporište proruskih snaga Donjeck u istočnoj Ukrajini, ali nije bilo žrtava, saopštile su danas gradske vlasti u tom gradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA