Kosjerić pod vodom, situacija gora nego u maju!

 
  • 0

- Situacija je mnogo gora, a šteta je veća nego u maju. Pripadnici Vojske Srbije danas su stigli u Kosjerić s mehanizacijom kako bi nam pomogli u saniranju posledica nevremena, pre svega, u Godečevu gde se trenutno ne može prići zbog odrona - kaže predsednik opštine Milijan Stojanić

U nevremenu koje je poslednjih dana više puta zahvatilo opštinu Kosjerić poplavljeno je 20 kuća čija domaćinstava su morala da se evakuišu kod rodbine, izjavio je predsednik opštine Milijan Stojanić.

Najviše štete pretrpela su sela Seča reka, Godečevo, Zarići i Blagojevići.

- “Situacija je mnogo gora i šteta je veća nego u maju. Pripadnici Vojske Srbije danas su stigli u Kosjerić sa mehanizacijom kako bi nam pomogli u saniranju posledica nevremena, pre svega, u Godečevu gde se trenutno ne može prići zbog odrona” - kaže Stojanić za Tanjug.

Predsednik kosjerićke opšine ističe da su u Sečoj reci veliki problem neraščišćeni vodotokovi i da su trenutno na terenu mašine koje su poslali Putevi Srbije i Srbija vode.

Meštani većine sela zahvaćenih nevremenom imaju problem sa snabdevanjem električnom energijom.

“Na području Seče reke, Godečeva, Makovišta i Varde polomljeno je nekoliko električnih stubova i odneto prilikom odrona.Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i nadam se da će u toku dana svi dobiti struju”,ističe Stojanić.

Meštani Seče reke i Zarića u anketi za Tanjug ističu da u poslednjih 40 godina ne pamte ovakva nevremena i poplave .

Miodragu Nikoliću iz Seče reke za tri poslednja dana voda je dva puta poplavila kuću, koja je bila poplavljena i u maju. “Od maja niko nije dolazio da nas pita da li nam je potrebna pomoć”, kaže Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA