PRETE NOVE POPLAVE: Proglašeno vanredno stanje u Banjaluci! (VIDEO)

 
  • 1

Gradski štab za vanredne stiuacije Banjaluke pozvao je građane da redovno prate stanje na terenu i upozorenja, kao i da na vreme preduzmu sve potrebne mere zaštite imovine od poplava

Na području Banjaluke proglašeno je vanredno stanje zbog velike količine padavina i posledica koje su one izazvale, rekao je gradonačelnik ovog grada Slobodan Gavranović.

On je istakao da su vodostaji reka Vrbasa i Vrbanje u porastu i da postoji opasnost da bude narušen nasip u naselju Česma ukoliko se dogodi nagli porast vodostaja Vrbasa.

- Pojavila su se klizišta, potopljeno je više desetina stambenih objekata - naveo je Gavranović i dodao da nema ugroženih lica i da klizišta nisu izazvala rušenja objekata.

Upozoravamo stanovništvo Banjaluke da zbog obilnih padavina i porasta vodostaja reka Vrbasa i Vrbanje, koje su premašile odbrane od poplava, postoji opasnost od njihovog izlivanja u priobalnim delovima - navedeno je u zajedničkom saopštenju Štaba za vanredne situacije Banjaluke i Civilne zaštite.

Gradski štab za vanredne stiuacije Banjaluke pozvao je građane da redovno prate stanje na terenu i upozorenja, kao i da na vreme preduzmu sve potrebne mere zaštite imovine.

Najveća količina padavina u Republici Srpskoj u poslednja 24 sata je registrovana u Banjaluci, gde je palo 79 litara kiše po kvadratnom metru.

Pogledajte kako je Banjaluka izgledala sinoć:

(Telegraf.rs / Izvor: istinito.com)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA