Evo kako se gazde kafića pravdaju što nas deru!

Komentari

  • Nemanja

    2. avgust 2014 | 02:05

    Kojih 30.000 plata? Doprinosi za prijavljene radnike (ako su prijavljeni) su 70% od neto zarade, ako je 40.000 bruto radnik neto primi jedva 24.000 dinara. Problem je ovde sto u 90% slucajeva radnici NISU prijavljeni :)

  • Lepa bankarka

    1. avgust 2014 | 15:08

    Niko vas ne tera u kafice, oni su i dalje puni, bitniji je prestiž nego novcanik. Kafa vredi 15 dinara, a razlika do pune cene je biti vidjen. Ima se moze se!

  • Bo

    1. avgust 2014 | 08:48

    I sa doprinosima 40.000 je mnogo. Nesto bas I ne verujem da su prijavljeni na plate od 30.000 din. A knjigovodja od 10.000 do 20.000 van pameti.

  • Lav

    1. avgust 2014 | 01:41

    Mene u stvari mnogo više zanima kako se pravdaju ovi što sede po tim kafićima. Da li je moguće da nemaju ništa drugo da rade.

  • Felix-macak

    1. avgust 2014 | 00:18

    Jadan moj gazda vozi stari bmw x5 a novi je odavno izasaoo tako da ga razumem :D

  • Bk nis

    31. jul 2014 | 21:36

    40 000 je sa doprinosima, glup si.

  • Mixer

    31. jul 2014 | 21:20

    Pa Majo ne bih bas rekao ni da si nesto mnnogo ni pametna. Kao prvo,struja koju lokali placaju nije komercijalna struja vec industrijska, sto znaci da nije ista cena po kilovatu..... skuplja je!! A da ne pricamo o tome sto svaki kafic ima min, 4-5 frizidea, aparat za espreso koji je stalno ukljucen, masina za sudove koja non-stop radi,svetlo koje uvek gori i danju i nocu i propratni instrumenti koji su na struju. A sto se tice radnika, pod 40.000 je mislio na bruto zaradu(plata + doprinosi). I nije to stvar sad, sok je u prodavnici 34 din, a u kaficu 150. Svaki kafic mora da ima razne artikle, a ne prodaje se sve isto, kupis na veliko,a ne mozes da prodas sve u isto vreme dok ti ne dodje rok za tvoje placanje robe. A kirija za lokal, posto su najvecim delom u zakupu). A i na kraju krajeva, ko ne razume ili nece da razume, bolje da cuti nego da laprda,a i sto kazu neki, ako im se ne svidja, ne moraju ni da idu.

    • 1. avgust 2014 | 00:44

      ср

      @Mixer

      испадоше власници кафића мученици којима на крају месеца једва остане чисто 500€.!

  • Sara

    31. jul 2014 | 19:06

    Pa ja stvarno ne znam kakav je to kafic od 50 kvadrata, kad ima tolike troskove na struju, grejanje i vodu, a pogotovo da radnici imaju platu od 40 000 dinara? Mozda, ali ako je tu uracunato dva meseca, u tom slucaju su MOZDA toliki troskovi! Radnici u mnogo vecim i LUKSUZNIJIM restoranima nemaju tolike plate, a imace jedan prcvovnjak od 50 kvadrata! Mozda jesmo jadan narod, ali nismo toliko glupi!

    • 31. jul 2014 | 19:38

      Dejan

      @Sara

      E bojim se da si vise nego glup kad takve komentare dajes a verovatno ti je obrazovanje na nivou kupljene diplome

  • maya

    31. jul 2014 | 18:02

    Svima koji pametuju i misle da je zarada u ugostiteljstvu ogromna, porucujem da otvore svoje pa nek zaradjuju milione! A ovi sto misle da ih neko dere nek ne idu na ta mesta.

  • Mladen

    31. jul 2014 | 17:02

    Jos kad bi poceli da izdaju fiskalne racune!

  • Hahaha

    31. jul 2014 | 17:01

    Koja voda kosta 13 dinara. Dajte posto pinem flasiranu da kupujem tu

    • 31. jul 2014 | 17:16

      TRJOVAN

      @Hahaha

      I ja bih zamolio.

    • 31. jul 2014 | 18:05

      Goxi

      @Hahaha

      Flasica vode na veliko u luci Beograd ili preko firme DMD je 15 din. Izvoli pa kupi.

  • Mima

    31. jul 2014 | 17:00

    Ne razumem kako ne kapirate da nas ne deru. Niko nas ne tera da sedimo u kaficu. To se ne mora. Mogu da te deru na salterima, sa porezima, sa racunima mesecnim, sa cenama hrane i slicno, ali nikako ne mogu da nas deru u kaficima. Ne moze niko da te odere ako svesno ides na kafu i znas da ces platiti uslugu, mesto na kom sedis i slicno. A ko nema ili nece da plati uopste ne mora da ide na kafu! To zaista nije stvar koja se mora isto kao i rucak ili vecera u restoranu, taxi, kokteli u nocnim klubovima, cene u spa centrima i slicno

    • 31. jul 2014 | 17:19

      TRJOVAN

      @Mima

      Tacno. Realno, imas cenovnik/meni ispred nosa i onda se cudis kako te odrase-glupost.

    • 1. avgust 2014 | 22:43

      vuki

      @Mima

      Ovde se ne radi o tome da li treba ici ili ne u kafice. Ovde se radi upravo o tome, nabavna i prodajna cena. Samo se iznose cinjenice u vezi te kalkulacije. Nisam jos uvek uspeo da vidim vlasnika kafica da vozi yugo ili keca i da letuju u pozarevcu. Utaja poreza kroz neizdavanje fiskalnih racuna i velikih razlika u nabavnoj i prodajnoj ceni je najveci poroblem.

  • Davor

    31. jul 2014 | 16:39

    Radio sam u ugostitejstvu nekada davno. Naravno kao konobar. To pravdanje gazda kafica zbog cena je besmisleno. Od kile espreso kafe moze da ''izvuce'' od 120 (minimalno) do 145 (maximalno) kafa.. govorim za espreso. Da bude jasnije.. Dovoljo je da proda dnevno 50 kafa dnevno da se pokrije sa kafom, secerom, strujom od kafe aparata, vodom, plasticnim kasikicama i deterdzentom koji koristi za pranje soljica. To je samo 1 kg kafe u pitanju. Sad mozes misliti tamo gde je lokal na pravom mestu, gde svet cirkulise po ceo dan koliko je to kg kafe. Najmanje 2,5 - 3 kg kafe.. negde i vise?! A ostalo ? Kisela voda, sokovi.... da ne nabrajam.. I koliko se od toga se prijavi kroz knjige, a koliko se stvarno proda ?? Ajde molim te. Da se ne isplati zatvarali bi....

    • 31. jul 2014 | 23:45

      Dejan

      @Davor

      Pa otvori lokal pa se obogati

    • 1. avgust 2014 | 00:21

      Felix-macak

      @Davor

      Svaka cast xa komentar jeer jaa u beogradu samo vidiim da kaaficii rade

  • TRJOVAN

    31. jul 2014 | 16:35

    SOKOJ samo 3000, bio sam ubedjen da je bar duplo vise.

  • Jovan

    31. jul 2014 | 16:33

    Čaj 7din.prodaje se 160 d.kafa 15 proda se 150dhn.pa koliko Je procenta razlika,dali neko to prati i adekvatno oporezuje ili je kao i sve ostalo a kafedžije prijavluju manjak,

  • BigFoot

    31. jul 2014 | 16:31

    Pa oni jadni rade sa minusom! Dajte neke subvencije od države da još jevtinije nabavljaju, a neka cene podignu još. Ja i tako ne trošim kod njih.

  • Zainteresovan

    31. jul 2014 | 16:22

    Od kad su nabili cene ja ni ne sedim u kaficima da me prave budalom da nesto sto oni plate 40 dinara ja platim 500 din. Hvala im!

  • Peca

    31. jul 2014 | 16:20

    Jaka fora,ko ne moze da placa troskove lokala,neka zatvori,a ja da mu placam necu,tako da'su se mnogi preracunali pa dizu cene ne bi li opstali,sto je osnovna greska mnogih,ali ne zalim ih

  • Sima

    31. jul 2014 | 16:09

    Kafana je cist luksuz.Hoces da sedis,pijes kafu,vracas konobara po casu vode(da budes usluzen)za 50din.da ponovim kafana nije potreba nego cist luksuz.

  • Dalibor

    31. jul 2014 | 16:07

    Drzava izgubi 20 miliona evra godisnje na espreso kafi.Da neverujes! Kada ste zadnji put dobili fisjalni racun u nekom lokalu?

  • Provincijalac

    31. jul 2014 | 16:03

    Posto sam i ja vlasnik kafica samo u manjem gradu mogu slobodno da kazem da ovaj iz udruzenja Novog Sada lupa gluposti pola troskova od ovog sto je nabrojao ne postoji (kakvo odrzavanje i ciscenje od 30000...)ja prodajem kafu 65din,pivo hajniken 160din,kokakola 110..... i opet imam matematiku naravno ako ima posla. Tako da su cene pogotovu u beogradu cisto sisanje ali dok ima ovaca bice i vune.

    • 31. jul 2014 | 18:24

      Mile

      @Provincijalac

      Zakup lokala u beogradu je mnoooogo veci nego u tvom mestu, takodje i troskovi odrzavanja istog...

    • 17. februar 2016 | 10:42

      Bond

      @Provincijalac

      Jeste, ako si vlasnik lokala. Ali ako plaćaš zakup ....? Ja plaćam zakup svog lokala 150e u Kaluđerici, a moj drug na Djedinju 1500e, a zaradjujemo isto. Klonju u mom kafiću čistim ja, a moj drug plaća higijeničarku itd. ...

  • Gost

    31. jul 2014 | 16:02

    Kome je puno, nek pije kuci sve to! Ljudi samo kukaju

  • Zoran

    31. jul 2014 | 16:01

    Pa valjda ljudi treba nešto i da zarade a ne da nama gospodi preprodaju kafu,piće ili hranu po nabavnoj ceni.

  • Laki

    31. jul 2014 | 15:59

    Radim u kaficu u centru Novog Sada.Odgovorno tvrdim da je cista zarada 30% a ne 7% kako ovde pise.Plus sto je retko koji konobar prijavljen.

  • bre bre

    31. jul 2014 | 15:58

    Svako bi da zaradi što više počev od države raznim nametima taksama, porezima, vlasnika prostora, gazde, radnika . Najviše strada krajnji kupac on sve plati. Može se i bez kafane.

  • Milos

    31. jul 2014 | 15:57

    Lepo i posteno objasnjenje! To sto je na kafi i vodi jaka marza, ne znaci da je na svemu isto? Postoje mnoge stvari gde marze i nema, tako da jedno drugo dopunjavaju. U ovoj krizi, nema vise miliona i kamiona.Uspesni ugostitelji su danas retkost, a sam uspeh je da plate plate i racune...

  • Kriticar

    31. jul 2014 | 15:50

    I opet koliko god se zalimo na zivot plate i skupocu u sred bela (radnog) dana u bilo kojem gradu u Srbiji baste poprilicno pune.Jel moze sad neko to da objasni?

    • 31. jul 2014 | 16:13

      Dilija

      @Kriticar

      Da, svi se zale kao nemaju ljudi para,slabe plate a ono kafici svi puni...

    • 31. jul 2014 | 16:34

      TRJOVAN

      @Kriticar

      Ja sa drustvom tamo sedim sat i po, a za to vreme popijem 2 pica.

  • Bond

    31. jul 2014 | 15:49

    Pa kom je skupo neka pije ispred zadruge. Sto ne uporedite cene mleka, zita-hleda,

  • Izolator

    31. jul 2014 | 15:41

    Čisto preterivanje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA